השומר ירק אהוב מאד במטבחנו ועוד תתקלו בו לא מעט בתבשילים, סלטים ושאר מתכונים.
השומר בעל טעם אניס עדין, מקור מצוין לסידן, ויטמין C וברזל. הוא גם מסייע רבות לפעילות מערכת העיכול. ישנם 2 סוגי שומרים מתייחסים אליהם כאל "זכר" ו"נקבה" בהתבסס על צורתם. ה"זכר" פחוס ומאורך, מתאים בעיקר לבישול מפני שעליו נוקשים וסיביים ואילו השומר אליו מתייחסים כאל "נקבה" הינו מעוגל ורחב ומתאים בעיקר לסלטים מפני שהוא רך וקצת מתקתק. עונת השומר מתחילה בסביבות ספטמבר ומסתיימת בחודשים אפריל–מאי, כמובן שאפשר למצוא אותם עוד אחר–כך אבל הם כבר פחות טובים ויותר סיביים.
אחד המאכלים האהובים אצלינו הוא העוף המבושל עם שומר, בתחילת העונה עדיין לא מוצאים את השומרים הגדולים והרחבים אבל בשביל התבשיל הזה השומרים הזכרים הארוכים מתאימים ביותר.
המצרכים הדרושים:
8 שוקיים קצוצות קצה
7-8 שומרים קטנים וארוכים
1 בצל
4-5 שיני שום קלופות
1 פלפל צ'ילי חריף (לאוהבי החריף)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מתבלים את השוקיים במלח ופלפל.
מנקים את השומרים וחותכים אותם לאורך, אם השומרים גדולים יותר אפשר גם לרבעים. חיתכו כך ש"לב" השומר יהיה בכל חתיכה בכדי שלא יתפרק בבישול.
מחממים סיר סוטאג', מניחים את השוקיים ומטגנים אותן קלות (אין צורך להוסיף שמן, העור של השוקיים יפריש שומן), מזהיבים אותן מכל צידיהן ומוציאים את השוקיים מהסיר.
חותכים את הבצל לשניים ופורסים כל חצי לפרוסות ושמים אותו בסיר בו הוזהבו השוקיים, מוסיפים 1-2 כפות שמן ומערבבים קצת עם נוזלי העוף שנשארו בסיר, מטגנים עד הזהבה.
כשהבצל זהוב מוסיפים פלפל צ'ילי חריף פרוס או חתוך לשניים (לאוהבי החריף) ואת שיני השום השלמות וקלופות.
מחזירים את השוקיים לסיר ומוסיפים את השומרים החתוכים.
מוסיפים מים לסיר עד כדי כמעט כיסוי השוקיים, ומתבלים אם יש צורך. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
מבשלים על אש נמוכה כ– 30-40 דקות.
תבשיל עוף ריחני עם שומר נימוח רוטב נפלא במיוחד ומלא טעם, מתאים עם כל תוספת שתרצו אורז, בורגול, פירה, קינואה.
שוקיים עוף עם שומר
סיר סוטאג' 8 מנות
מצרכים
- 8 יח' שוקיים עוף קצוצות קצה
- 7-8 שומרים
- 1 בצל
- 4-5 שיני שום פרוסות
- 1 פלפל צ'ילי אדום
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מתבלים את השוקיים במלח ופלפל.
- מנקים את השומרים וחותכים לאורך כך שלב השומר נמצא בכל חתיכה.
- מחממים סיר סוטאג', מניחים את השוקיים ומטגנים אותן קלות. מזהיבים אותן מכלל צידיהן ומוציאים אותן מהסיר.
- חותכים את הבצל לרצועות ושמים בסיר בו טוגנו השוקיים, מוסיפים 1-2 כפות שמן מטעגנים עד הזהבה.
- כשהבצל זהוב מוסיפים את הפלפל צ'ילי פרוס ואת שיני השום הפרוסות.
- מחזירים את השוקיים סיר ומוסיפים את השומרים.
- מוסיפים מים לסיר עד כדי כיסוי השוקיים, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
- מבשלים על אש נמוכה כ- 30-40 דקות.
בתאבון!