• מי אנחנו
  • צרו קשר
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר

שווארמה הודו בזיתים

שווארמה הודו עם זיתים
מיכל ירושלמי 11 בינואר 2017 אין תגובות
כמות:סיר סוטאג' 6-8 מנותמשך ההכנה:20 דקותדרגת קושי: קלבשרי

בשר ההודו הינו אחד הבשרים הבריאים והמומלצים ביותר, מקור מצוין לברזל בעל כמות ברזל גבוהה משל העוף, מכיל חות מ- 3% שומן, נמוך בהרבה מהעוף או בשר הבקר.
את החלקים של בשר ההודו מחלקים ל"הודו לבן" בשר עתיר חלבון ודל בשומן ו"הודו אדום" בשר עשיר בברזל שגם הוא נחלק לזכר ונקבה, בשר הנקבה רך יותר.

נסו לשלב את בשר ההודו במטבח שלכם, תוכלו להוסיף אותו טחון לקציצות, מחזה הודו נקבה תכינו פסטרמה ביתית ללא חומרים משמרים ומיותרים, מהבשר האדום אפשר להכין קדרות נהדרות. מאכלי הקדרות מתאימים מאד להקפאה, הלחלוחיות הקיימת בתבשיל מאפשרת הפשרה טובה וחימום (אפילו במיקרו) ללא פגיעה במרקם התבשיל.

 

החומרים הדרושים:

1 ק"ג שווארמה הודו נקבה
1 קופסת זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים / זיתי קלמטה מגולענים
1 בצל
4-5 שיני שום
1 פלפל צ'ילי חריף (לאוהבי החריף)
מלח ופלפל
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית ראס אל חנות.

שווארמה הודו עם זיתים

אופן ההכנה:

חותכים את נתחי הבשר לקוביות קטנותת או רצועות לפי בחירתכם.
פותחים את קופסת הזיתים מסננים ושוטפים היטב. חותכים/פורסים את הזיתים.
פורסים את הבצל ושמים בסיר סוטאג', מוסיפים 1-2 כפות שמן ומטגנים עד הזהבה.
כשהבצל זהוב מוסיפים פלפל צ'ילי חרי פרוס ואת שיני השום הפרוסות.
מזיזים את הבצלים לצידי הסיר, מעבירים לאש גדולה, מוסיפים את חתיכות השווארמה ומטגנים קלות לסגירת הבשר, מבצעים פעולה זו בפעמיים בכדי לא להעמיס מידי על הסיר.

שווארמה הודו עם זיתים

מתבלים במלח ופלפל, פפריקה וראס-אל-חנות. התבלון באמת על-פי טעמכם אפשר כמובן להוסיף גם כורכום או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.
מוסיפים את הזיתים ומים עד כדי כיסוי הבשר. מביאיםלרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.

שווארמה הודו עם זיתים

מבשלים על אש נמוכה כ- 30-40 דקות.

שווארמה הודו עם זיתים

התבשיל רך וטעים, יהיה נהדר כמנה עיקרית בתוספת אורז, בורגול, פירה, קינואה, מה שאתם אוהבים. יהיה מושלם גם בפיתה עם חומוס/טחינה וירקות.

שווארמה הודו עם זיתים

בקיצור ולעניין: הדפס מתכון שווארמה הודו בזיתים. פותח חלון חדש

שווארמה הודו בזיתים

סיר סוטאג' 6-8 מנות

מצרכים

  • 1 ק"ג שווארמה הודו נקבה
  • 1 קופסת זיתים מגולענים ופרוסים
  • 1 בצל
  • 4-5 שיני שום
  • 1 פלפל צ'ילי אדום
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית ראס-אל-חנות

אופן ההכנה

  1. חותכים את הבשר לקוביות או רצועות.
  2. שוטפים ומסננים את הזיתים, חותכים/פורסים אותם.
  3. פורסים בצל לרצועות ומעבירים לסיר סוטאג', מוסיפים 1-2 כפות שמן ומזהיבים.
  4. כשהבצל זהוב מוסיפים את הפלפל צ'ילי פרוס או חתוך לשניים ואת שיני השום הפרוסות.
  5. מוזיזים את הבצל לצידי הסיר, מעבירים לאש גבוהה ומתחילים בטיגון השווארמה לסגירת הבשר.
  6. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, פפריקה וראס-אל-חנות.
  7. מוסיפים את הזיתים ומים עד כדי כיסוי הבשר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
  8. מבשלים על אש נמוכה כ- 30-40 דקות.

בתאבון!

הודו זיתים
קטגוריות:בשר
מצרכים:בצלזיתיםמלח ופלפלפלפל צ'ילי אדוםפפריקהראס-אל-חנותשווארמה הודושיני שום
קציצות כרובית
שעועית ירוקה מוקפצת

השארת תגובה

ביטול

השארו מעודכנים
קישור לליווי אישי
ליווי אישי במטבח שלך
קישור לסדנאות שלנו
הסדנאות שלנו
מתכונים אחרונים
עוגת גזר תפוזעוגת גזר תפוזעוף עם ירוקים בחלב קוקוסעוף עם פאק-צ'וי, קייל ותרד בחלב קוקוסלחם תרד וגבינותלחם תרד וגבינות
מהמגזין שלנו
גיוונים על טחינה
טיפים

גיוונים על טחינה

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות
טיפים

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי
טיפים

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי

חפשו באתר
לקוחותינו מספרים
  • קיבלתי מלא טיפים לבישול טעים,בריא,והכל פתאום נראה הרבה יותר פשוט.ענת ומיקוש בשלניות עם נשמה.מחכה כבר לסדנת ההמשך

    יעל בקר זהבי
לעוד המלצות של לקוחותינו ->
לאן תרצו להמשיך?
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות שלנו
  • המגזין
  • המתכונים
צרו איתנו קשר

מייל: info@MeCooka.co.il

טלפון מיכל: 054-4860605

טלפון ענת: 058-4444932

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
אפשר לכתוב אלינו דרך הטופס באתר ->
עיצוב ובניית האתר: שרון רותם
© כל הזכויות שמורות למיקוקה. אין להעתיק או לעשות שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתוכן האתר ללא רשות בכתב ומראש
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס