בשר ההודו הינו אחד הבשרים הבריאים והמומלצים ביותר, מקור מצוין לברזל בעל כמות ברזל גבוהה משל העוף, מכיל חות מ- 3% שומן, נמוך בהרבה מהעוף או בשר הבקר.
את החלקים של בשר ההודו מחלקים ל"הודו לבן" בשר עתיר חלבון ודל בשומן ו"הודו אדום" בשר עשיר בברזל שגם הוא נחלק לזכר ונקבה, בשר הנקבה רך יותר.
נסו לשלב את בשר ההודו במטבח שלכם, תוכלו להוסיף אותו טחון לקציצות, מחזה הודו נקבה תכינו פסטרמה ביתית ללא חומרים משמרים ומיותרים, מהבשר האדום אפשר להכין קדרות נהדרות. מאכלי הקדרות מתאימים מאד להקפאה, הלחלוחיות הקיימת בתבשיל מאפשרת הפשרה טובה וחימום (אפילו במיקרו) ללא פגיעה במרקם התבשיל.
החומרים הדרושים:
1 ק"ג שווארמה הודו נקבה
1 קופסת זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים / זיתי קלמטה מגולענים
1 בצל
4-5 שיני שום
1 פלפל צ'ילי חריף (לאוהבי החריף)
מלח ופלפל
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית ראס אל חנות.
אופן ההכנה:
חותכים את נתחי הבשר לקוביות קטנותת או רצועות לפי בחירתכם.
פותחים את קופסת הזיתים מסננים ושוטפים היטב. חותכים/פורסים את הזיתים.
פורסים את הבצל ושמים בסיר סוטאג', מוסיפים 1-2 כפות שמן ומטגנים עד הזהבה.
כשהבצל זהוב מוסיפים פלפל צ'ילי חרי פרוס ואת שיני השום הפרוסות.
מזיזים את הבצלים לצידי הסיר, מעבירים לאש גדולה, מוסיפים את חתיכות השווארמה ומטגנים קלות לסגירת הבשר, מבצעים פעולה זו בפעמיים בכדי לא להעמיס מידי על הסיר.
מתבלים במלח ופלפל, פפריקה וראס-אל-חנות. התבלון באמת על-פי טעמכם אפשר כמובן להוסיף גם כורכום או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.
מוסיפים את הזיתים ומים עד כדי כיסוי הבשר. מביאיםלרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
מבשלים על אש נמוכה כ- 30-40 דקות.
התבשיל רך וטעים, יהיה נהדר כמנה עיקרית בתוספת אורז, בורגול, פירה, קינואה, מה שאתם אוהבים. יהיה מושלם גם בפיתה עם חומוס/טחינה וירקות.
שווארמה הודו בזיתים
סיר סוטאג' 6-8 מנות
מצרכים
- 1 ק"ג שווארמה הודו נקבה
- 1 קופסת זיתים מגולענים ופרוסים
- 1 בצל
- 4-5 שיני שום
- 1 פלפל צ'ילי אדום
- מלח ופלפל
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית ראס-אל-חנות
אופן ההכנה
- חותכים את הבשר לקוביות או רצועות.
- שוטפים ומסננים את הזיתים, חותכים/פורסים אותם.
- פורסים בצל לרצועות ומעבירים לסיר סוטאג', מוסיפים 1-2 כפות שמן ומזהיבים.
- כשהבצל זהוב מוסיפים את הפלפל צ'ילי פרוס או חתוך לשניים ואת שיני השום הפרוסות.
- מוזיזים את הבצל לצידי הסיר, מעבירים לאש גבוהה ומתחילים בטיגון השווארמה לסגירת הבשר.
- מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, פפריקה וראס-אל-חנות.
- מוסיפים את הזיתים ומים עד כדי כיסוי הבשר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
- מבשלים על אש נמוכה כ- 30-40 דקות.
בתאבון!