בימים קרים תבשיל בשרי עם טעמים עזים ורוטב טעים של חלב קוקוס מושלם לארוחה. את הקציצות אופים בתנור בכדי לסגור אותן שישארו מוצקות גם כשהן יתווספו לרוטב, אפשר כמובן גם לטגן אותן אבל באמת שאין שום צורך…
החומרים הדרושים לכ- 40 קציצות:
500 גר' הודו אדום טחון
1 בצל
2 גבעולי סלרי
צרור פטרוזיליה
1 ביצה
2-3 כפות פרורי לחם
1 כף שמן זית
מלח ופלפל
לרוטב:
1 פחית חלב קוקוס
1 גבעול למון גראס
1 שורש כורכום
1 בצל
1/2 פלפל צ'ילי חריף (לאוהבי החריף אפשר גם 1 שלם)
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
להכנת הקציצות במעבד מזון טוחנים דק את הבצל, הסלרי והפטרוזיליה.
בקערה מערבבים את הבשר ואת תערובת הבצל הסלרי והפטרוזיליה, מוסיפים את הביצה ופירורי הלחם ומתבלים לפי הטעם. מכניסים את העיסה למקרר להתייצבות (לא חובה).
מכיוון שאת הקציצות אופים בתנור לפני הכנסתן לרוטב מוסיפים לעיסה כף שמן זית כך לא צריכים לשמן את נייר האפייה. בידיים מעט רטובות יוצרים קציצות קטנות (גודל כדור פינג–פונג) ומניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים את תבנית לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 10 דקות, אין צורך ביותר זמן זה יסגור אותן היטב.
בזמן שהקציצות בתנור מכינים את הרוטב:
במעבד מזון או בבלנדר מוט טוחנים דק את הבצל, הלמון גראס, שורש הכורכום והפלפל צ'ילי החריף.
מחממים סיר סוטאג' ומוסיפים את תערובת הבצל ושאר הטעמים, אחרי 2-3 דקות אפשר להוסיף כף שמן זית שכל התערובת תיטגן קצת.
לאחר כ– 10 דקות מוסיפים את חלב הקוקוס ומתבלים בכורכום, מלח ופלפל. מביאים את הרוטב לרתיחה.
מוסיפים את הקציצות לרוטב, שומרים שהרוטב ימשיך לרתוח ולאחר הוספת כל הקציצות מנמיכים את האש לבישול של עוד כ– 20-25 דקות.
הקציצות יהיו נימוחות, מלאות טעמים, הריח שיתפשט בבית פשוט נפלא ויהיו בסיס נהדר לכל תוספת שתרצו אורז, פירה, בורגול ועוד. דרך אגב הקציצות מצויינות גם בלי להכניס אותן לרוטב אבל באמת שהרוטב מוסיף המון וגם אם תרצו אפשר להקפיא את התבשיל בלי שום בעיה.
קציצות הודו בחלב קוקוס
כ- 40 קציצות קטנות
מצרכים
לקציצות
- 500 גר' הודו טחון
- 1 בצל
- 2 גבעולי סלרי
- צרור פטרוזיליה
- 1 ביצה
- 2-3 כפות פירורי לחם
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל
לרוטב
- 1 פחית חלב קוקוס
- 1 גבעול למון גראס
- 1 שורש כורכום
- 1 בצל
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- להכנת הקציצות במעבד מזון טוחנים דק את הבצל, הסלרי והפטרוזיליה.
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים את התערובת למקרר להתייצבות (לא חובה).
- מוציאים את התערובת מהמקרר וידיים מעט רטובות יוצרים קציצות קטנות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לכ-10 דקות.
- במעבד מזון או בבלנדר מוט טונים דק את הבצל, הלמון גראס, שורש הכורכום והפלפל צ'ילי.
- מחממים סיר סוטאג' ומוסיפים את תערובת הבצל ומחממים על אש בינונית, אחרי 2-3 דקות מוסיפים כף שמן זית לטיגון התערובת.
- לאחר 10 דקות מוסיפים את חלב הקוקוס ומתבלים. מביאים את הרוטב לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב, שומרים שהרוטב ימשיך לרתוח ולאחר הוספת כל הקציצות מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ- 20-25 דקות.
בתאבון!