• מי אנחנו
  • צרו קשר
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר

קציצות הודו בחלב קוקוס

קציצות הודו בחלב קוקוס
מיכל ירושלמי 11 בינואר 2017 אין תגובות
כמות:כ- 40 קציצות קטנותמשך ההכנה:40 דקותדרגת קושי: קלבשרי

 

בימים קרים תבשיל בשרי עם טעמים עזים ורוטב טעים של חלב קוקוס מושלם לארוחה. את הקציצות אופים בתנור בכדי לסגור אותן שישארו מוצקות גם כשהן יתווספו לרוטב, אפשר כמובן גם לטגן אותן אבל באמת שאין שום צורך… 

החומרים הדרושים לכ- 40 קציצות:

500 גר' הודו אדום טחון
1
בצל
2
גבעולי סלרי
צרור פטרוזיליה
1
ביצה
2-3
כפות פרורי לחם
1
כף שמן זית
מלח ופלפל

לרוטב:
1 פחית חלב קוקוס
1 גבעול למון גראס
1
שורש כורכום
1
בצל
1/2 פלפל צ'ילי חריף (לאוהבי החריף אפשר גם 1 שלם)
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל

קציצות הודו בחלק קוקוס

אופן ההכנה:

להכנת הקציצות במעבד מזון טוחנים דק את הבצל, הסלרי והפטרוזיליה.
בקערה מערבבים את הבשר ואת תערובת הבצל הסלרי והפטרוזיליה, מוסיפים את הביצה ופירורי הלחם ומתבלים לפי הטעם. מכניסים את העיסה למקרר להתייצבות (לא חובה).
מכיוון שאת הקציצות אופים בתנור לפני הכנסתן לרוטב מוסיפים לעיסה כף שמן זית כך לא צריכים לשמן את נייר האפייה. בידיים מעט רטובות יוצרים קציצות קטנות (גודל כדור פינג–פונג) ומניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

קציצות הודו בחלק קוקוס

מכניסים את תבנית לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 10 דקות, אין צורך ביותר זמן זה יסגור אותן היטב.

קציצות הודו בחלק קוקוס

בזמן שהקציצות בתנור מכינים את הרוטב:
במעבד מזון או בבלנדר מוט טוחנים דק את הבצל, הלמון גראס, שורש הכורכום והפלפל צ'ילי החריף.
מחממים סיר סוטאג' ומוסיפים את תערובת הבצל ושאר הטעמים, אחרי 2-3 דקות אפשר להוסיף כף שמן זית שכל התערובת תיטגן קצת.

קציצות הודו בחלק קוקוס

לאחר כ– 10 דקות מוסיפים את חלב הקוקוס ומתבלים בכורכום, מלח ופלפל. מביאים את הרוטב לרתיחה.

קציצות הודו בחלק קוקוס

מוסיפים את הקציצות לרוטב, שומרים שהרוטב ימשיך לרתוח ולאחר הוספת כל הקציצות מנמיכים את האש לבישול של עוד כ– 20-25 דקות.

קציצות הודו בחלק קוקוס

הקציצות יהיו נימוחות, מלאות טעמים, הריח שיתפשט בבית פשוט נפלא ויהיו בסיס נהדר לכל תוספת שתרצו אורז, פירה, בורגול ועוד. דרך אגב הקציצות מצויינות גם בלי להכניס אותן לרוטב אבל באמת שהרוטב מוסיף המון וגם אם תרצו אפשר להקפיא את התבשיל בלי שום בעיה.

קציצות הודו בחלב קוקוס

בקיצור ולעניין: הדפס מתכון קציצות הודו בחלב קוקוס. פותח חלון חדש

קציצות הודו בחלב קוקוס

כ- 40 קציצות קטנות

מצרכים

לקציצות

  • 500 גר' הודו טחון
  • 1 בצל
  • 2 גבעולי סלרי
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • 2-3 כפות פירורי לחם
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל

לרוטב

  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 1 גבעול למון גראס
  • 1 שורש כורכום
  • 1 בצל
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. להכנת הקציצות במעבד מזון טוחנים דק את הבצל, הסלרי והפטרוזיליה.
  2. בקערה מכניסים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים את התערובת למקרר להתייצבות (לא חובה).
  3. מוציאים את התערובת מהמקרר וידיים מעט רטובות יוצרים קציצות קטנות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לכ-10 דקות.
  5. במעבד מזון או בבלנדר מוט טונים דק את הבצל, הלמון גראס, שורש הכורכום והפלפל צ'ילי.
  6. מחממים סיר סוטאג' ומוסיפים את תערובת הבצל ומחממים על אש בינונית, אחרי 2-3 דקות מוסיפים כף שמן זית לטיגון התערובת.
  7. לאחר 10 דקות מוסיפים את חלב הקוקוס ומתבלים. מביאים את הרוטב לרתיחה.
  8. מוסיפים את הקציצות לרוטב, שומרים שהרוטב ימשיך לרתוח ולאחר הוספת כל הקציצות מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ- 20-25 דקות.

בתאבון!

הודו חלב קוקוס למון גראס קציצות
קטגוריות:בשר
מצרכים:ביצהבצלגבעולי סלריהודוחלב קוקוסכורכוםלמון גראסמלח ופלפלפטרוזיליהפירורי לחםפלפל צ'ילי אדוםשמן זית
חומוס דלעת
קציצות כרובית

השארת תגובה

ביטול

השארו מעודכנים
קישור לליווי אישי
ליווי אישי במטבח שלך
קישור לסדנאות שלנו
הסדנאות שלנו
מתכונים אחרונים
עוגת גזר תפוזעוגת גזר תפוזעוף עם ירוקים בחלב קוקוסעוף עם פאק-צ'וי, קייל ותרד בחלב קוקוסלחם תרד וגבינותלחם תרד וגבינות
מהמגזין שלנו
גיוונים על טחינה
טיפים

גיוונים על טחינה

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות
טיפים

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי
טיפים

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי

חפשו באתר
לקוחותינו מספרים
  • קיבלתי מלא טיפים לבישול טעים,בריא,והכל פתאום נראה הרבה יותר פשוט.ענת ומיקוש בשלניות עם נשמה.מחכה כבר לסדנת ההמשך

    יעל בקר זהבי
לעוד המלצות של לקוחותינו ->
לאן תרצו להמשיך?
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות שלנו
  • המגזין
  • המתכונים
צרו איתנו קשר

מייל: info@MeCooka.co.il

טלפון מיכל: 054-4860605

טלפון ענת: 058-4444932

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
אפשר לכתוב אלינו דרך הטופס באתר ->
עיצוב ובניית האתר: שרון רותם
© כל הזכויות שמורות למיקוקה. אין להעתיק או לעשות שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתוכן האתר ללא רשות בכתב ומראש
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס