שנים רבות סלדתי מתרד, תוצאה ברורה של חוויות מחדר האוכל בבית-ספר. את שנות התיכון שלי למדתי בבית-הספר היהודי מימוניד בבריסל, שם שהיתי עם הורי במסגרת שליחותם. האוכל שהוגש בחדר האוכל לא היה מושך במיוחד, בלשון המעטה, במיוחד ביום שהגישו את תבשיל התרד, שילוב מראה וריח לא מעוררי תיאבון.
בשנתיים האחרונות התרד ואני עושים היכרות מחודשת, לאט לאט למדתי לאהוב אותו ולהינות מטעמיו ומהאפשרויות הרבות לשימוש בו בתבשילים ומאפים שונים.
את הפשטידות האלו אני בדרך כלל מכינה כשיש לי גבינות במקרר שאוטוטו פגות תוקף ורצוי להשתמש בהן, השילוב שלהן עם התרד מושלם. את התרד אני שוטפת למרות שמגיע שטוף, לא פעם ולא פעמיים מצאתי חול בתרד השטוף וזה לא נעים בכלל.
החומרים הדרושים ל-4 פשטידות אישיות:
1 חבילת עלי תרד (כ- 150 גר')
1 בצל
2 ביצים
1/2 קופסת קוטג'
60 גר' גבינה בולגרית או פטה
100 גר' גבינת מוצרלה או פרמז'ן מגורדת
2 כפות קמח תופח
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עד להזהבה.
שוטפים את התרד היטב, קוצצים את גבעולי התרד ומוסיפים אותם לבצל, מטגנים כ- 2-3 דקות.
מעבירים את התרד והבצל למסננת שיגירו נוזלים.
שמים בקערה את כל שאר המרכיבים, מוסיפים את התרד והבצל ומערבבים הכל לתערובת אחידה.
משמנים את התבניות ושופכים את התערובת אליהן.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20-30 דקות עד להתמצקות והזהבת הפשטידות.
הפשטידות מהירות מאד להכנה מושלמות לארוחת ערב או בוקר של שבת, ניתן לגוון בגבינות בהתאם למה שיש במקרר, הקמח התופח עוזר לנפח הפשטידה אבל אפשר להוריד אותו בכדי שיהיו נטולות גלוטן.
פשטידות תרד וגבינות אישיות
4 פשטידות אישיות (קוטר 11 ס"מ)
מצרכים
- 1 חבילה עלי תרד בייבי
- 1 בצל
- 2 ביצים
- 1/2 קופסת קוטג'
- 60 גר' גבינה בולגרית או פטה
- 100 גר' גבינת מוצרלה או פרמז'ן מגורד
- 2 כפות קמח תופח
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עד להזהבה.
- שוטפים את התרד היטב, קוצצים את גבעולי התרד ומוסיפים אותם לבצל, מטגנים כ- 2-3 דקות.
- מעבירים את התרד והבצל למסננת שיגירו נוזלים.
- שמים בקערה את כל שאר המרכיבים, מוסיפים את התרד והבצל ומערבבים הכל לתערובת אחידה.
- משמנים את התבניות ושופכים את התערובת אליהן.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20-30 דקות עד להתמצקות והזהבת הפשטידות.
בתאבון!
איזה כיף.
הדבר המעצבן היחידי בתרד זה הנפח הראשוני הענקי לעומת הנפח שנשאר ממנו אחרי הבישול 😀
אבל חוץ מזה אני מתה על תרד, בייחוד בשילוב עם גבינות.
לגמרי 😉