• מי אנחנו
  • צרו קשר
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר

פשטידות תרד וגבינות אישיות

פשטידת תרד וגבינות
מיכל ירושלמי 14 באוגוסט 2017 2 תגובות
כמות:4 פשטידות אישיות (קוטר 11 ס"מ)משך ההכנה:15 דקותדרגת קושי: קלחלבי

שנים רבות סלדתי מתרד, תוצאה ברורה של חוויות מחדר האוכל בבית-ספר. את שנות התיכון שלי למדתי בבית-הספר היהודי מימוניד בבריסל, שם שהיתי עם הורי במסגרת שליחותם. האוכל שהוגש בחדר האוכל לא היה מושך במיוחד, בלשון המעטה, במיוחד ביום שהגישו את תבשיל התרד, שילוב מראה וריח לא מעוררי תיאבון.

בשנתיים האחרונות התרד ואני עושים היכרות מחודשת, לאט לאט למדתי לאהוב אותו ולהינות מטעמיו ומהאפשרויות הרבות לשימוש בו בתבשילים ומאפים שונים.

את הפשטידות האלו אני בדרך כלל מכינה כשיש לי גבינות במקרר שאוטוטו פגות תוקף ורצוי להשתמש בהן, השילוב שלהן עם התרד מושלם. את התרד אני שוטפת למרות שמגיע שטוף, לא פעם ולא פעמיים מצאתי חול בתרד השטוף וזה לא נעים בכלל.

החומרים הדרושים ל-4 פשטידות אישיות:

1 חבילת עלי תרד (כ- 150 גר')
1 בצל
2 ביצים
1/2 קופסת קוטג'
60 גר' גבינה בולגרית או פטה
100 גר' גבינת מוצרלה או פרמז'ן מגורדת
2 כפות קמח תופח
מלח ופלפל

פשטידת תרד וגבינות

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עד להזהבה.
שוטפים את התרד היטב, קוצצים את גבעולי התרד ומוסיפים אותם לבצל, מטגנים כ- 2-3 דקות.

פשטידת תרד וגבינות

פשטידת תרד וגבינות

מעבירים את התרד והבצל למסננת שיגירו נוזלים.
שמים בקערה את כל שאר המרכיבים, מוסיפים את התרד והבצל ומערבבים הכל לתערובת אחידה.

פשטידת תרד וגבינות

משמנים את התבניות ושופכים את התערובת אליהן.

פשטידת תרד וגבינות

מכניסים לתנור שחומם  מראש ל-180 מעלות לכ-20-30 דקות עד להתמצקות והזהבת הפשטידות.

 

פשטידת תרד וגבינות

הפשטידות מהירות מאד להכנה מושלמות לארוחת ערב או בוקר של שבת, ניתן לגוון בגבינות בהתאם למה שיש במקרר, הקמח התופח עוזר לנפח הפשטידה אבל אפשר להוריד אותו בכדי שיהיו נטולות גלוטן.

בקיצור ולעניין: הדפס מתכון פשטידות תרד וגבינות אישיות. פותח חלון חדש

פשטידות תרד וגבינות אישיות

4 פשטידות אישיות (קוטר 11 ס"מ)

מצרכים

  • 1 חבילה עלי תרד בייבי
  • 1 בצל
  • 2 ביצים
  • 1/2 קופסת קוטג'
  • 60 גר' גבינה בולגרית או פטה
  • 100 גר' גבינת מוצרלה או פרמז'ן מגורד
  • 2 כפות קמח תופח
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עד להזהבה.
  2. שוטפים את התרד היטב, קוצצים את גבעולי התרד ומוסיפים אותם לבצל, מטגנים כ- 2-3 דקות.
  3. מעבירים את התרד והבצל למסננת שיגירו נוזלים.
  4. שמים בקערה את כל שאר המרכיבים, מוסיפים את התרד והבצל ומערבבים הכל לתערובת אחידה.
  5. משמנים את התבניות ושופכים את התערובת אליהן.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20-30 דקות עד להתמצקות והזהבת הפשטידות.

בתאבון!

גבינות פשטידה תרד
קטגוריות:ירקותפשטידותצמחוני
מצרכים:ביציםבצלגבינה בולגריתגבינת מוצרלהמלח ופלפלעלי תרד בייביקוטג'קמח תופח
פסטה בקרם דלעת פרווה
באגטים

2 תגובות

  1. רחלי גזית הגב 14 באוגוסט 2017 בשעה 8:12

    איזה כיף.
    הדבר המעצבן היחידי בתרד זה הנפח הראשוני הענקי לעומת הנפח שנשאר ממנו אחרי הבישול 😀
    אבל חוץ מזה אני מתה על תרד, בייחוד בשילוב עם גבינות.

    • מיכל ירושלמי הגב 14 באוגוסט 2017 בשעה 8:40

      לגמרי 😉

השארת תגובה

ביטול

השארו מעודכנים
קישור לליווי אישי
ליווי אישי במטבח שלך
קישור לסדנאות שלנו
הסדנאות שלנו
מתכונים אחרונים
עוגת גזר תפוזעוגת גזר תפוזעוף עם ירוקים בחלב קוקוסעוף עם פאק-צ'וי, קייל ותרד בחלב קוקוסלחם תרד וגבינותלחם תרד וגבינות
מהמגזין שלנו
גיוונים על טחינה
טיפים

גיוונים על טחינה

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות
טיפים

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי
טיפים

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי

חפשו באתר
לקוחותינו מספרים
  • קיבלתי מלא טיפים לבישול טעים,בריא,והכל פתאום נראה הרבה יותר פשוט.ענת ומיקוש בשלניות עם נשמה.מחכה כבר לסדנת ההמשך

    יעל בקר זהבי
לעוד המלצות של לקוחותינו ->
לאן תרצו להמשיך?
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות שלנו
  • המגזין
  • המתכונים
צרו איתנו קשר

מייל: info@MeCooka.co.il

טלפון מיכל: 054-4860605

טלפון ענת: 058-4444932

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
אפשר לכתוב אלינו דרך הטופס באתר ->
עיצוב ובניית האתר: שרון רותם
© כל הזכויות שמורות למיקוקה. אין להעתיק או לעשות שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתוכן האתר ללא רשות בכתב ומראש
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס