לפעמים מתחשק נשנוש קטן מול הטלוויזיה, אז ברור יש את הפיצוחים הקלויים (גרעינים, בוטנים, פיסטוקים ועוד…) או החטיפים למיניהם אבל מהם אנחנו מנסות להימנע לא בגלל שלא אוהבות ההיפך אוהבות מאד…
פול יבש מבושל עם תבלינים מהווה פתרון מושלם. הפול היבש, כמו כל קטניה עשיר בחלבון ודל בקלוריות. יש בו חומצות אמינו, עשיר בסיבים תזונתיים ומכיל מינרלים רבים. יש לו טעם אגוזי ומתקתק ומרקם כייפי.
כשמבשלים את הפול היבש עם הקליפה הוא שומר על צורתו החיצונית ומבפנים מתקבל מרקם נימוח, אוכלים אותו ממש כמו גרעינים מורידים את הקליפה ואוכלים את החלק הפנימי.
החומרים הדרושים:
1/2 ק"ג פול יבש
4-5 שיני שום
1 פלפל צ'ילי חריף
מלח ופלפל
1 כפית כמון
אופן ההכנה:
משרים את הפול במים כ- 12-24 שעות ולאחר השריה מסננים ושוטפים היטב.
בסיר גדול שמים את הפול, שיני השום והפלפל צ'ילי. עדיין לא ממליחים בשביל שהפול לא יתקשה.
מבשלים את הפול על אש בינונית עד לריכוך מלא כ- 90 דקות, לקראת סיום הבישול מתבלים במלח, פלפל וכמון. אפשר כמובן לקצר את זמן הבישול בסיר לחץ לכ- 30 דקות.
מומלץ לשמור את הפול בתוך מי הבישול במקרר ולהוציא כל פעם מנה, אפשר לחמם במיקרו ואפשר לאכול בטמפרטורת החדר.
שימו לב!! יש אנשים עם חוסר באנזים g6pd ולכן פול יכול להיות מסוכן להם. כדאי לברר לפני.
פול יבש בכמון
מצרכים
- 1/2 ק"ג פול יבש
- 4-5 שיני שום
- 1 פלפל צ'ילי אדום
- 1 כפית כמון
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- משרים את הפול במים כ- 12-24 שעות ולאחר השריה מסננים ושוטפים היטב.
- בסיר גדול שמים את הפול, שיני השום והפלפל צ'ילי. עדיין לא ממליחים בשביל שהפול לא יתקשה.
- מבשלים את הפול על אש בינונית עד לריכוך מלא כ- 90 דקות, לקראת סיום הבישול מתבלים במלח, פלפל וכמון. אפשר כמובן לקצר את זמן הבישול בסיר לחץ לכ- 30 דקות.
- מומלץ לשמור את הפול בתוך מי הבישול במקרר ולהוציא כל פעם מנה, אפשר לחמם במיקרו ואפשר לאכול בטמפרטורת החדר.
בתאבון!