בשנים האחרונות נוספו ירוקים שונים על מדפי הירקות שמשתלבים נהדר בתבשילים, מרקים, פשטידות ועוד. הם מוסיפים טעמים חדשים ורעננים ובעיקר בעלי ערכים תזונתיים טובים.
הפאק-צ'וי (ויש לו עוד מלא שמות כמו בקצ'וי / בוק צ'וי / באק צ'וי), בעיני שילוב בין כרוב לבן ותרד אבל הוא בכלל שייך למשפחת הלפת. המראה שלו הכי מזכיר עלי מנגולד אבל בטעם הם מאד שונים. יש לו טעם עדין, עשיר בחומצה פולית, ויטמין סי, סיבים תזונתיים וסידן.
הקייל (מכונה גם "כרוב על" או עלי כרוב מסולסלים) ומשתייך למשפחת הכרוב, כרובית, ברוקולי ועוד… הקייל בעל ערכים תזונתיים גבוהים עשיר בבטא-קורטן, ויטמינים וסידן. הוא בדרך כלל מוגש מאודה או מבושל או מטוגן ופחות טרי מפני שטעמו קצת מריר.
על התרד אין צורך כבר להרחיב… עיין ערך פופאי ?
הפעם שילוב של פאק-צ'וי, קייל ותרד בתבשיל עוף אחד עם קרם/חלב קוקוס, אם אתם לא אוהבים את שילוב הקוקוס, או רוצים להמעיט בקלוריות אפשר כמובן לוותר.
המצרכים:
4 כרעי עוף חתוכות או 8 שוקיים עוף
2 זרי פאק-צ'וי
2 בצלים
1 חבילת עלי קייל
2 כוסות עלי תרד בייבי
3-4 שיני שום
1 פלפל צ'ילי קטן
1 קופסת חלב קוקוס / קרם קוקוס
1 כוס מים או ציר עוף
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מכינים את הירקות השונים, את הבצלים חותכים לשניים וכל חצי פורסים לפרוסות. את הפאק-צ'וי שוטפים היטב מפרקים את הגבעולים וחותכים את החלק הלבן לרצועות של בערך 1/2 ס"מ עד שמגיעים לחלק הירוק אותו משאירים בצד. את עלי הקייל גם שוטפים היטב וחותכים לרצועות את הקצה הגבעולי והקשה יותר, את העלים הירוקים משאירים בצד.
מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל.
בסיר סוטאג' מטגנים את הבצלים, החלק הגבעולי של הפאק-צ'וי והקייל עד להשחמה קלה. מוסיפים את הפלפל צ'ילי האדום והחריף קצוץ או שלם (שלם כך שניתן להוציאו באמצע בכדי להוריד חריפות). כשתערובת הירקות השונים קצת השחימה מעבירים אותה לצידי הסיר ומוסיפים את חלקי העוף ושיני השום פרוסות.
על אש גבוהה מטגנים היטב את חלקי העוף מכל הצדדים, מידי פעם מערבבים גם את תערובת הבצלים שלא תישרף.
כשהעוף מטוגן היטב מערבבים הכל יחד ומוסיפים כוס מים/ציר עוף וכן תכולת פחית חלב/קרם קוקוס (אם ויתרתם על חלב/קרם קוקוס הוסיפו עוד כוס וחצי מים/ציר עוף). סך כל הנוזלים אמורים כמעט לכסות את חלקי העוף.
מביאים את הכל לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לבישול של כ- 30 דקות. בסיום הבישול מוסיפים את החלקים הירוקים של הפאק-צ'וי והקייל שהשארתם בצד וכן את עלי התרד. מבשלים עוד כ-10 דקות.
תוך כדי בישול העוף הכינו גם סיר אורז או בורגול שיתאימו בדיוק ותהנו מארוחה מושלמת!
עוף עם פאק-צ'וי, קייל ותרד בחלב קוקוס
4-6 מנות
מצרכים
- 4 כרעיים עוף או 8 שוקיים
- 2 זרי פאק צ'וי
- 2 בצלים
- 1 חבילה עלי קייל
- 2 כוסות עלי תרד בייבי
- 3-4 שיני שום
- 1 פלפל צ'ילי אדום
- 1 פחית חלב קוקוס או קרם קוקוס
- 1 כוס מים או ציר עוף
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מכינים את הירקות השונים, את הבצלים חותכים לשניים וכל חצי פורסים לפרוסות. את הפאק-צ'וי שוטפים היטב מפרקים את הגבעולים וחותכים את החלק הלבן לרצועות של בערך 1/2 ס"מ עד שמגיעים לחלק הירוק אותו משאירים בצד. את עלי הקייל גם שוטפים היטב וחותכים לרצועות את הקצה הגבעולי והקשה יותר, את העלים הירוקים משאירים בצד.
- מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל.
- בסיר סוטאג' מטגנים את הבצלים, החלק הגבעולי של הפאק-צ'וי והקייל עד להשחמה קלה. מוסיפים את הפלפל צ'ילי האדום והחריף קצוץ או שלם (שלם כך שניתן להוציאו באמצע בכדי להוריד חריפות). כשתערובת הירקות השונים קצת השחימה מעבירים אותה לצידי הסיר ומוסיפים את חלקי העוף ושיני השום פרוסות.
- על אש גבוהה מטגנים היטב את חלקי העוף מכל הצדדים, מידי פעם מערבבים גם את תערובת הבצלים שלא תישרף.
- כשהעוף מטוגן היטב מערבבים הכל יחד ומוסיפים כוס מים/ציר עוף וכן תכולת פחית חלב/קרם קוקוס (אם ויתרתם על חלב/קרם קוקוס הוסיפו עוד כוס וחצי מים/ציר עוף). סך כל הנוזלים אמורים כמעט לכסות את חלקי העוף.
- מביאים את הכל לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לבישול של כ- 30 דקות.
- בסיום הבישול מוסיפים את החלקים הירוקים של הפאק-צ'וי והקייל שהשארתם בצד וכן את עלי התרד. מבשלים עוד כ-10 דקות.
בתאבון!
תודה רבה !
הכנתי את המתכון עם חזות הודו הוספתי גבעול סלרי ורוטב טריאקי . ממש ממש טעים !
בבקשה הוסיפו אותי לרשימת המייל שלכם – עומדת להכין את הלחם עם הבולגרית והתרד ….
איזה כיף לשמוע!! נשמע שעשית שילובים נוספים ומעולים!