• מי אנחנו
  • צרו קשר
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר

עוף עם פאק-צ'וי, קייל ותרד בחלב קוקוס

עוף עם ירוקים בחלב קוקוס
מיכל ירושלמי 12 בפברואר 2018 2 תגובות
כמות:4-6 מנותמשך ההכנה:20 דקותדרגת קושי: קלבשרי

בשנים האחרונות נוספו ירוקים שונים על מדפי הירקות שמשתלבים נהדר בתבשילים, מרקים, פשטידות ועוד. הם מוסיפים טעמים חדשים ורעננים ובעיקר בעלי ערכים תזונתיים טובים.

הפאק-צ'וי (ויש לו עוד מלא שמות כמו בקצ'וי / בוק צ'וי / באק צ'וי), בעיני שילוב בין כרוב לבן ותרד אבל הוא בכלל שייך למשפחת הלפת. המראה שלו הכי מזכיר עלי מנגולד אבל בטעם הם מאד שונים. יש לו טעם עדין, עשיר בחומצה פולית, ויטמין סי, סיבים תזונתיים וסידן.
הקייל (מכונה גם "כרוב על" או עלי כרוב מסולסלים) ומשתייך למשפחת הכרוב, כרובית, ברוקולי ועוד… הקייל בעל ערכים תזונתיים גבוהים עשיר בבטא-קורטן, ויטמינים וסידן. הוא בדרך כלל מוגש מאודה או מבושל או מטוגן ופחות טרי מפני שטעמו קצת מריר.
על התרד אין צורך כבר להרחיב… עיין ערך פופאי ?

הפעם שילוב של פאק-צ'וי, קייל ותרד בתבשיל עוף אחד עם קרם/חלב קוקוס, אם אתם לא אוהבים את שילוב הקוקוס, או רוצים להמעיט בקלוריות אפשר כמובן לוותר.

המצרכים:

4 כרעי עוף חתוכות או 8 שוקיים עוף
2 זרי פאק-צ'וי
2 בצלים
1 חבילת עלי קייל
2 כוסות עלי תרד בייבי
3-4 שיני שום
1 פלפל צ'ילי קטן
1 קופסת חלב קוקוס / קרם קוקוס
1 כוס מים או ציר עוף
מלח ופלפל

עוף עם ירוקים בחלב קוקוס

אופן ההכנה:

מכינים את הירקות השונים, את הבצלים חותכים לשניים וכל חצי פורסים לפרוסות. את הפאק-צ'וי שוטפים היטב מפרקים את הגבעולים וחותכים את החלק הלבן לרצועות של בערך 1/2 ס"מ עד שמגיעים לחלק הירוק אותו משאירים בצד. את עלי הקייל גם שוטפים היטב וחותכים לרצועות את הקצה הגבעולי והקשה יותר, את העלים הירוקים משאירים בצד.

עוף עם ירוקים בחלב קוקוס

מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל.

בסיר סוטאג' מטגנים את הבצלים, החלק הגבעולי של הפאק-צ'וי והקייל עד להשחמה קלה. מוסיפים את הפלפל צ'ילי האדום והחריף קצוץ או שלם (שלם כך שניתן להוציאו באמצע בכדי להוריד חריפות). כשתערובת הירקות השונים קצת השחימה מעבירים אותה לצידי הסיר ומוסיפים את חלקי העוף ושיני השום פרוסות.
על אש גבוהה מטגנים היטב את חלקי העוף מכל הצדדים, מידי פעם מערבבים גם את תערובת הבצלים שלא תישרף.

עוף עם ירוקים בחלב קוקוס

כשהעוף מטוגן היטב מערבבים הכל יחד ומוסיפים כוס מים/ציר עוף וכן תכולת פחית חלב/קרם קוקוס (אם ויתרתם על חלב/קרם קוקוס הוסיפו עוד כוס וחצי מים/ציר עוף). סך כל הנוזלים אמורים כמעט לכסות את חלקי העוף.

עוף עם ירוקים בחלב קוקוס

עוף עם ירוקים בחלב קוקוס

מביאים את הכל לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לבישול של כ- 30 דקות. בסיום הבישול מוסיפים את החלקים הירוקים של הפאק-צ'וי והקייל שהשארתם בצד וכן את עלי התרד.  מבשלים עוד כ-10 דקות.

עוף עם ירוקים בחלב קוקוס

תוך כדי בישול העוף הכינו גם סיר אורז או בורגול שיתאימו בדיוק ותהנו מארוחה מושלמת!

עוף עם ירוקים בחלב קוקוס

בקיצור ולעניין: הדפס מתכון עוף עם פאק-צ'וי, קייל ותרד בחלב קוקוס. פותח חלון חדש

עוף עם פאק-צ'וי, קייל ותרד בחלב קוקוס

4-6 מנות

מצרכים

  • 4 כרעיים עוף או 8 שוקיים
  • 2 זרי פאק צ'וי
  • 2 בצלים
  • 1 חבילה עלי קייל
  • 2 כוסות עלי תרד בייבי
  • 3-4 שיני שום
  • 1 פלפל צ'ילי אדום
  • 1 פחית חלב קוקוס או קרם קוקוס
  • 1 כוס מים או ציר עוף
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. מכינים את הירקות השונים, את הבצלים חותכים לשניים וכל חצי פורסים לפרוסות. את הפאק-צ'וי שוטפים היטב מפרקים את הגבעולים וחותכים את החלק הלבן לרצועות של בערך 1/2 ס"מ עד שמגיעים לחלק הירוק אותו משאירים בצד. את עלי הקייל גם שוטפים היטב וחותכים לרצועות את הקצה הגבעולי והקשה יותר, את העלים הירוקים משאירים בצד.
  2. מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל.
  3. בסיר סוטאג' מטגנים את הבצלים, החלק הגבעולי של הפאק-צ'וי והקייל עד להשחמה קלה. מוסיפים את הפלפל צ'ילי האדום והחריף קצוץ או שלם (שלם כך שניתן להוציאו באמצע בכדי להוריד חריפות). כשתערובת הירקות השונים קצת השחימה מעבירים אותה לצידי הסיר ומוסיפים את חלקי העוף ושיני השום פרוסות.
  4. על אש גבוהה מטגנים היטב את חלקי העוף מכל הצדדים, מידי פעם מערבבים גם את תערובת הבצלים שלא תישרף.
  5. כשהעוף מטוגן היטב מערבבים הכל יחד ומוסיפים כוס מים/ציר עוף וכן תכולת פחית חלב/קרם קוקוס (אם ויתרתם על חלב/קרם קוקוס הוסיפו עוד כוס וחצי מים/ציר עוף). סך כל הנוזלים אמורים כמעט לכסות את חלקי העוף.
  6. מביאים את הכל לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לבישול של כ- 30 דקות.
  7. בסיום הבישול מוסיפים את החלקים הירוקים של הפאק-צ'וי והקייל שהשארתם בצד וכן את עלי התרד.  מבשלים עוד כ-10 דקות.

בתאבון!

חלב קוקוס כרעיים פאק צ'וי קייל קרם קוקוס שוקיים עוף תרד
קטגוריות:עוף
מצרכים:בצליםחלב קוקוסכרעיים עוףמיםמלח ופלפלעלי קיילעלי תרד בייביפאק צ'ויפלפל צ'ילי אדוםשיני שום
לחם תרד וגבינות
עוגת גזר תפוז

2 תגובות

  1. דליה נאווי הגב 10 בנובמבר 2018 בשעה 13:18

    תודה רבה !
    הכנתי את המתכון עם חזות הודו הוספתי גבעול סלרי ורוטב טריאקי . ממש ממש טעים !
    בבקשה הוסיפו אותי לרשימת המייל שלכם – עומדת להכין את הלחם עם הבולגרית והתרד ….

    • מיכל ירושלמי הגב 8 בדצמבר 2018 בשעה 16:05

      איזה כיף לשמוע!! נשמע שעשית שילובים נוספים ומעולים!

השארת תגובה

ביטול

השארו מעודכנים
קישור לליווי אישי
ליווי אישי במטבח שלך
קישור לסדנאות שלנו
הסדנאות שלנו
מתכונים אחרונים
עוגת גזר תפוזעוגת גזר תפוזעוף עם ירוקים בחלב קוקוסעוף עם פאק-צ'וי, קייל ותרד בחלב קוקוסלחם תרד וגבינותלחם תרד וגבינות
מהמגזין שלנו
גיוונים על טחינה
טיפים

גיוונים על טחינה

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות
טיפים

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי
טיפים

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי

חפשו באתר
לקוחותינו מספרים
  • קיבלתי מלא טיפים לבישול טעים,בריא,והכל פתאום נראה הרבה יותר פשוט.ענת ומיקוש בשלניות עם נשמה.מחכה כבר לסדנת ההמשך

    יעל בקר זהבי
לעוד המלצות של לקוחותינו ->
לאן תרצו להמשיך?
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות שלנו
  • המגזין
  • המתכונים
צרו איתנו קשר

מייל: info@MeCooka.co.il

טלפון מיכל: 054-4860605

טלפון ענת: 058-4444932

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
אפשר לכתוב אלינו דרך הטופס באתר ->
עיצוב ובניית האתר: שרון רותם
© כל הזכויות שמורות למיקוקה. אין להעתיק או לעשות שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתוכן האתר ללא רשות בכתב ומראש
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס