• מי אנחנו
  • צרו קשר
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר

עוגת גזר תפוז

עוגת גזר תפוז
ענת דביר 16 בפברואר 2018 אין תגובות
כמות:1 תבנית 24" או 2 תבניות אינגליש קייקמשך ההכנה:15 דקותדרגת קושי: קלפרווה

יש את העוגות שהן חלום ליד הקפה/תה של אחר הצהריים, זו אחת מהן. היא ריחנית תודות לגרידת ההדרים, עשירה בטעמי קוקוס ושקדים, עסיסית במיוחד בזכות הגזר ומכינים אותה בקלי קלות, מה עוד אפשר לבקש מעוגה? כדאי לנצל את עונת החורף לאפית עוגות שמכילות גרידת ומיץ הדרים, הם טריים ולא הוצאו מקירור, זמינים בשפע ובמחיר סביר. ממליצות לנסות את מבחר עוגות ההדרים שלנו, עוגת קוקוס תפוז, עוגת הלימון הבחושה שלנו וגם עוגת קלמנטינות.

החומרים הדרושים

4 ביצים גדולות
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן קוקוס
גרדה מתפוז אחד
גרדה מלימון אחד
1 שקית אינסטנט פודינג וניל – אם אין בבית אפשר לוותר ולהחליף ב-1 כפית תמצית וניל
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (בערך 2 תפוזים עסיסיים)
2 גזרים בינוניים קלופים ומגורדים דק בפומפיה או מעבד מזון
1.5 כוסות קמח תופח
1/2 כוס אבקת שקדים

לסירופ
:
1/3 כוס מים
1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט
2 כפות סוכר

כלים: תבנית עגולה 24“ או 2 תבניות אינגליש קייק

עוגת גזר תפוז

אופן ההכנה

במערבל או מטרפה ידנית מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
 מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף לעוד חצי דקה לאיחוד.

עוגת גזר תפוז

מוסיפים את גרדת התפוז והלימון, מיץ התפוזים והגזר המגורר ומערבבים בעזרת מרית.

עוגת גזר תפוז

מוסיפים את הקמח, הפודינג ואבקת השקדים ומערבבים בעזרת מרית רק עד שהבלילה מתאחדת. עירבוב יתר של עוגות כגון אלה מזיק למירקם הסופי, אנחנו רוצים עוגה אוורירית ועסיסית.

עוגת גזר תפוז

יוצקים את הבלילה לתוך תבנית עגולה/תבניות אינגליש קייק משומנות.

עוגת גזר תפוז

אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 45-50 דקות (תלוי בתנור שלכם) עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
להכנת הסירופ: מרתיחים את כל חומרי הסירופ בקלחת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך דקה על להבה נמוכה תוך ביעבוע קל. כשהעוגה יוצאת מהתנור, בעודה חמה, מחוררים אותה בכמה מוקדים בעזרת סכין חדה או קיסם ומוזגים בעדינות את הסירופ החם מעל העוגה החמה בצורה אחידה.

עוגת גזר תפוז

לאחר שהעוגה מתקררת היטב אפשר לפזר אבקת סוכר לקישוט או קוקוס טחון.

עוגת גזר תפוז

טעם העוגה משתבח למחרת יום האפיה!

עוגת גזר תפוז

בקיצור ולעניין: הדפס מתכון עוגת גזר תפוז. פותח חלון חדש

עוגת גזר תפוז

1 תבנית 24" או 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים

לעוגה

  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס שמן קוקוס
  • גרידה מ-1 תפוז
  • גרידה מ-1 לימון
  • 1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל או 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2 גזרים בינוניים קלופים ומגורדים דק בפומפיה או מעבד מזון
  • 1.5 כוסות קמח תופח
  • 1/2 כוס אבקת שקדים

לסירופ

  • 1/3 כוס מיץ תפוזים
  • 1/3 כוס מים
  • 2 כפות סוכר לבן

אופן ההכנה

  1. במערבל או מטרפה ידנית מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
 מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף לעוד חצי דקה לאיחוד.
  2. מוסיפים את גרדת התפוז והלימון, מיץ התפוזים והגזר המגורר ומערבבים בעזרת מרית.
  3. מוסיפים את הקמח, הפודינג (או תמצית הוניל) והשקדים ומערבבים בעזרת מרית רק עד שהבלילה מתאחדת.
  4. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית עגולה/תבניות אינגליש קייק משומנות.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  6. להכנת הסירופ: מרתיחים את כל חומרי הסירופ, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך דקה.
  7. כשהעוגה יוצאת מהתנור, בעודה חמה, מחוררים אותה בכמה מוקדים בעזרת סכין חדה ומוזגים את הסירופ החם מעל העוגה החמה בצורה אחידה
  8. אפשר לפזר אבקת סוכר לקישוט או קוקוס טחון.

בתאבון!

עוגה שקדים תפוז
קטגוריות:עוגות
מצרכים:אבקת שקדיםאינסטנט פודינג בטעם ונילביציםגזריםלימוןמיםמיץ תפוזיםסוכר לבןקמח תופחשמן קוקוסתפוז
עוף עם פאק-צ'וי, קייל ותרד בחלב קוקוס

השארת תגובה

ביטול

השארו מעודכנים
קישור לליווי אישי
ליווי אישי במטבח שלך
קישור לסדנאות שלנו
הסדנאות שלנו
מתכונים אחרונים
עוגת גזר תפוזעוגת גזר תפוזעוף עם ירוקים בחלב קוקוסעוף עם פאק-צ'וי, קייל ותרד בחלב קוקוסלחם תרד וגבינותלחם תרד וגבינות
מהמגזין שלנו
גיוונים על טחינה
טיפים

גיוונים על טחינה

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות
טיפים

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי
טיפים

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי

חפשו באתר
לקוחותינו מספרים
  • קיבלתי מלא טיפים לבישול טעים,בריא,והכל פתאום נראה הרבה יותר פשוט.ענת ומיקוש בשלניות עם נשמה.מחכה כבר לסדנת ההמשך

    יעל בקר זהבי
לעוד המלצות של לקוחותינו ->
לאן תרצו להמשיך?
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות שלנו
  • המגזין
  • המתכונים
צרו איתנו קשר

מייל: info@MeCooka.co.il

טלפון מיכל: 054-4860605

טלפון ענת: 058-4444932

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
אפשר לכתוב אלינו דרך הטופס באתר ->
עיצוב ובניית האתר: שרון רותם
© כל הזכויות שמורות למיקוקה. אין להעתיק או לעשות שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתוכן האתר ללא רשות בכתב ומראש
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס