יש את העוגות שהן חלום ליד הקפה/תה של אחר הצהריים, זו אחת מהן. היא ריחנית תודות לגרידת ההדרים, עשירה בטעמי קוקוס ושקדים, עסיסית במיוחד בזכות הגזר ומכינים אותה בקלי קלות, מה עוד אפשר לבקש מעוגה? כדאי לנצל את עונת החורף לאפית עוגות שמכילות גרידת ומיץ הדרים, הם טריים ולא הוצאו מקירור, זמינים בשפע ובמחיר סביר. ממליצות לנסות את מבחר עוגות ההדרים שלנו, עוגת קוקוס תפוז, עוגת הלימון הבחושה שלנו וגם עוגת קלמנטינות.
החומרים הדרושים
4 ביצים גדולות
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן קוקוס
גרדה מתפוז אחד
גרדה מלימון אחד
1 שקית אינסטנט פודינג וניל – אם אין בבית אפשר לוותר ולהחליף ב-1 כפית תמצית וניל
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (בערך 2 תפוזים עסיסיים)
2 גזרים בינוניים קלופים ומגורדים דק בפומפיה או מעבד מזון
1.5 כוסות קמח תופח
1/2 כוס אבקת שקדים
לסירופ:
1/3 כוס מים
1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט
2 כפות סוכר
כלים: תבנית עגולה 24“ או 2 תבניות אינגליש קייק
אופן ההכנה
במערבל או מטרפה ידנית מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף לעוד חצי דקה לאיחוד.
מוסיפים את גרדת התפוז והלימון, מיץ התפוזים והגזר המגורר ומערבבים בעזרת מרית.
מוסיפים את הקמח, הפודינג ואבקת השקדים ומערבבים בעזרת מרית רק עד שהבלילה מתאחדת. עירבוב יתר של עוגות כגון אלה מזיק למירקם הסופי, אנחנו רוצים עוגה אוורירית ועסיסית.
יוצקים את הבלילה לתוך תבנית עגולה/תבניות אינגליש קייק משומנות.
אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 45-50 דקות (תלוי בתנור שלכם) עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
להכנת הסירופ: מרתיחים את כל חומרי הסירופ בקלחת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך דקה על להבה נמוכה תוך ביעבוע קל. כשהעוגה יוצאת מהתנור, בעודה חמה, מחוררים אותה בכמה מוקדים בעזרת סכין חדה או קיסם ומוזגים בעדינות את הסירופ החם מעל העוגה החמה בצורה אחידה.
לאחר שהעוגה מתקררת היטב אפשר לפזר אבקת סוכר לקישוט או קוקוס טחון.
טעם העוגה משתבח למחרת יום האפיה!
עוגת גזר תפוז
1 תבנית 24" או 2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים
לעוגה
- 4 ביצים גדולות
- 1 כוס סוכר לבן
- 3/4 כוס שמן קוקוס
- גרידה מ-1 תפוז
- גרידה מ-1 לימון
- 1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל או 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 2 גזרים בינוניים קלופים ומגורדים דק בפומפיה או מעבד מזון
- 1.5 כוסות קמח תופח
- 1/2 כוס אבקת שקדים
לסירופ
- 1/3 כוס מיץ תפוזים
- 1/3 כוס מים
- 2 כפות סוכר לבן
אופן ההכנה
- במערבל או מטרפה ידנית מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף לעוד חצי דקה לאיחוד.
- מוסיפים את גרדת התפוז והלימון, מיץ התפוזים והגזר המגורר ומערבבים בעזרת מרית.
- מוסיפים את הקמח, הפודינג (או תמצית הוניל) והשקדים ומערבבים בעזרת מרית רק עד שהבלילה מתאחדת.
- יוצקים את הבלילה לתוך תבנית עגולה/תבניות אינגליש קייק משומנות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
- להכנת הסירופ: מרתיחים את כל חומרי הסירופ, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך דקה.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור, בעודה חמה, מחוררים אותה בכמה מוקדים בעזרת סכין חדה ומוזגים את הסירופ החם מעל העוגה החמה בצורה אחידה
- אפשר לפזר אבקת סוכר לקישוט או קוקוס טחון.
בתאבון!