ממרח הפסטו הטוב והמוכר, יש לנו עבורכם המלצה לשידרוג המתכון הקלאסי, רעיון לאיחסון ושימור הממרח וגם הצעת הגשה עם סלט שבשל העובדה שאוכלים אותו בטמפרטורת החדר הוא מתאים לכל אירוח, לפיקניק, ליום עבודה או ליום לימודים ועוד.
מי שכבר מכור, מכיר ומכין בבית, פעם הבאה תוסיפו לעלי הבזיליקום גם כמה עלי תרד כך תקפיצו את הערך התזונתי של הפסטו וזה תמיד מבורך. נכון, זה לא יהיה פסטו קלאסי אבל אנחנו בעד גיוון.
אם מעולם לא הכנתם פסטו בבית, שווה לכם לנסות, זה ממש פשוט וסופר שימושי, כממרח על לחם כמצע לכל גבינה או בשר, בטוסט עם גבינה צהובה או בולגרית, כרוטב לפסטה, על פיצה, ליד פוקאצ’ה, בבורקס ובכלל בכל מאפה, על עוף ודג, תפוח אדמה אפוי, להמשיך? הבנתם את הרעיון 🙂
החומרים לצנצנת פסטו:
2 כוסות דחוסות עלי בזיליקום, זה 2 חבילות שקונים בכל סופר (רק עלים בלי הגבעולים). שימו לב שהעלים ירוקים ללא סימנים חומים כהים. עלים עם כתמים מרמזים על עלים לא טריים.
1/4 כוס עלי בייבי תרד
1/4 כוס צנוברים לגירסה הקלאסית או אגוזי מלך או שקדים מולבנים, לפי טעמכם, כל אחד יתן טעם אחר לממרח (הרגישים יכולים לוותר,עדיין יצא ממרח טעים).
2-3 שיני שום
מלח לפי הטעם
1/4 – 1/2 כוס שמן זית, יש כאלה שאוהבים את הממרח יותר מחיתי והם יוסיפו יותר שמן ויש שאוהבים אותו במירקם קצוץ, קצת נגיס ופחות מחיתי. שחקו עם זה עד שתמצאו את המירקם המועדף עליכם.
לממרח הקלאסי מוסיפים כרבע כוס גבינת פרמזן, זה נפלא אך ניתן לוותר ולהשאיר את המימרח לא חלבי, גם פחות כבד וגם מאפשר שימוש במגוון אלטרנטיבות, לשיקולכם.
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, כמה פולסים וזה מוכן. אם אתם אוהבים את זה מחיתי לגמרי תרסקו עד שמגיע למירקם הרצוי.
מעבירים לצנצנת בעלת מכסה תואם, מוזגים מעל הממרח קצת שמן זית שלא יאפשר מגע של אויר עם הממרח, כך הוא ימנע ממנו להתחמצן ישמור על הצבע היפה שלו ויחזיק מעמד כ-10 ימים לפחות במקרר.
חלק מהכמות רצוי גם להקפיא, הכי נח לעשות זאת בתבנית של קוביות קרח.
אחרי כמה שעות במקפיא, אפשר להוציא את קוביות הממרח הקפוא ולאחסן בשקית ניילון, כל פעם שמתחשק פסטו מוציאים קוביה ומפשירים במקרר או בטמפרטורת החדר. קוביות הפסטו יכולות גם לשמש כתיבול נפלא, פשוט זורקים לסיר שם מתבשל לו רוטב כלשהו.
היום הוספנו כף פסטו לשאריות פסטה שנשארו במקרר, חתכנו כמה עגבניות שרי, זיתי קלמטה, בצל סגול, עגבניות מיובשות ויש ארוחה קייצית קלילה, טעימה, מזינה ומשביעה בכלום זמן ובלי יותר מדי מאמץ. אפשר לגוון עם מה שיש בבית, קוביות בולגרית, פטה או קרעי מוצרלה, ארטישוק, אספרגוס, אפונה, שעועית ירוקה, ירקות קלויים וכו’.
מזלפים מעל הכל מעט שמן זית ומגישים.
סלט פסטה עם רוטב פסטו משודרג
מנה אישית או תוספת סלט ל-4
מצרכים
לפסטו
- 2 כוסות דחוסות בזיליקום רק עלים בלי הגבעולים
- 1/4 כוס עלי תרד בייבי
- 1/4 כוס אגוזי מלך או צנוברים או שקדים
- 2-3 שיני שום
- 1/4-1/2 כוס שמן זית
- לפםי הטעם מלח ופלפל
לסלט
- 2 כוסות פסטה מבושלת
- חופן עגבניות שרי חצויות
- 10 זיתי קלמטה חצויים
- 3-4 עגבניות מיובשות חתוכות לחתיכות קטנות
- 1/2 בצל סגול פרוס
אפשרויות לגיוון
- פרוסה עבה גבינה בולגרית, צפתית או פטה.
- 1/2 קופסה טונה מסוננת
- 1/2 כוס אספרגוס
אופן ההכנה
- להכנת הפסטו מכניסים את כל חומרי הממרח למעבד מזון ומרסקים עד לקבלת המירקם הרצוי.
- מעבירים לצנצנת בעלת מכסה תואם, מוזגים מעל הממרח קצת שמן זית ומחזיקים במקרר.
- חלק מהכמות רצוי גם להקפיא, הכי נח לעשות זאת בתבנית של קוביות קרח.
- להכנת הסלט, מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט, מוסיפים 1-2 כפות גדושות של פסטו ומערבבים היטב.
- מזלפים מעל הכל מעט שמן זית ומגישים.
בתאבון!