מרקים אהובים עלינו במיוחד, אצלינו במקרר ימצא סיר מרק כמעט כל השנה כי בעצם מה הבעיה לשבת בבית ממוזג ולאכול צלחת מרק הגונה וטובה? המרקים מחממים גוף ונפש, יכולה להוות ארוחה שלמה בקלות, משביעים, ביתיים, הם רבים ומגוונים ובעיקר טעימים.
במקפיא שלנו באופן קבוע נמצא ציר מרק (עוף / הודו / בקר / ירקות), כשמכינות את הציר מחלקות לקופסאות של חצי ליטר, לא שוכחות לכוב את סוג הציר ומתי בושל כך שנשתמש בו בשיטת FIRST IN FIRST OUT. הזמינות של הציר בכל רגע נתון נהדרת ומקלה מאד, הוא משמש אותנו כבסיס למרקים, לתבשילים, לאורז ועוד אין ספור שימושים.
את המרק הספציפי הזה אפשר להכין גם ללא ציר (למרות שמומלץ מאד) מכיוון שיכנסו אליו שלל ירקות מלאי טעם וקציצות עוף שגם יוסיפו טעמים.
החומרים הדרושים לסיר מרק גדול:
3 ליטר מים / ציר עוף / שילוב ביניהם
2 גזרים
1 שומר
1 בצל
4-5 קישואים
2 גבעולי סלרי
1 ראש פאק צ'וי
לקציצות העוף:
200 גר' חזה עוף טחון או בחתיכה אחת
חופן פטרוזיליה או כוסברה או שילוב ביניהן
1 בצל קטן
1/2 כוס בורגול דק
1 ביצה
מלח ופלפל
פלפל צ'ילי חריף
אופן ההכנה:
להכנת הקציצות:
השרו את הבורגול במים כ- 10 דקות, סננו אותו היטב מהמים וייבשו.
טחנו דק את הבצל והירוקים, העבירו למסננת שיגירו נוזלים.
במעבד מזון וטחנו את חזה העוף בפולסים קצרים כך שישארו חתיכות והעבירו לקערה גדולה. אם אתם משתמשים בחזה עוף טחון העבירו אותו ישירות לקערה.
הוסיפו לקערת הבשר את כל שאר המרכיבים, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
ערבבו הכל לתערובת אחידה והכניסה למקרר לכ- 1/2 שעה להתייצבות.
להכנת המרק:
פירסו את כל הירקות במעבד המזון או פירסו דק בסכין/מנדולינה. את ראש הפאק צ'וי פירסו דק בסכין.
הרתיחו את ציר העוף או המים והוסיפו את הירקות לבישול ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם (או כל תבלין אחר שאתם אוהבים), בישול של כ- 20-30 דקות.
מוציאים את תערובת הבשר ויוצרים קציצות קטנות (בגודל כדור פינג פונג) וזורקים אותן ישירות למרק תוך כדי שהוא רותח, מבשלים עוד כ- 15 דקות. הקציצות מתבשלות מהר מאד.
המרק מוכן, השילוב של הירקות השונים מלא טעמים, הבורגול שבקציצות מרכך ומאוורר אותן, הן נשמרות עסיסיות והוא גם מסמיך קצת את המרק, הקציצות מלאות טעם, לא תצליחו להפסיק לאכול אותן.
מרק ירקות וקציצות עוף
סיר מרק גדול
מצרכים
- 3 ליטר מים או ציר או שילוב של שניהם
- 2 גזרים
- 1 שומר
- 1 בצל
- 4-5 קישואים
- 2 גבעולי סלרי
- 1 פאק צ'וי
לקציצות העוף
- 200 גר' חזה עוף טחון או בחתיכה אחת
- חופן פטרוזיליה או כוסברה או שילוב
- 1 בצל קטן
- 1/2 כוס בורגול דק
- 1 ביצה
- מלח ופלפל
- 1 פלפל צ'ילי אדום
אופן ההכנה
- להכנת הקציצות: השרו את הבורגול במים כ- 10 דקות, סננו אותו היטב מהמים וייבשו.
- טחנו דק את הבצל והירוקים, העבירו למסננת שיגירו נוזלים.
- במעבד מזון וטחנו את חזה העוף בפולסים קצרים כך שישארו חתיכות והעבירו לקערה גדולה. אם אתם משתמשים בחזה עוף טחון העבירו אותו ישירות לקערה.
- הוסיפו לקערת הבשר את כל שאר המרכיבים, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
- ערבבו הכל לתערובת אחידה והכניסה למקרר לכ- 1/2 שעה להתייצבות.
- להכנת המרק: פירסו את כל הירקות במעבד המזון או פירסו דק בסכין/מנדולינה. את ראש הפאק צ'וי פירסו דק בסכין.
- הרתיחו את ציר העוף או המים והוסיפו את הירקות לבישול ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם (או כל תבלין אחר שאתם אוהבים), בישול של כ- 20-30 דקות.
- מוציאים את תערובת הבשר ויוצרים קציצות קטנות (בגודל כדור פינג פונג) וזורקים אותן ישירות למרק תוך כדי שהוא רותח, מבשלים עוד כ- 15 דקות. הקציצות מתבשלות מהר מאד.
בתאבון!