• מי אנחנו
  • צרו קשר
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר

מרק אפס

מרק אפס נקודות
ענת דביר 14 במרץ 2017 אין תגובות
כמות:1 סיר מרק גדולמשך ההכנה:10 דקותדרגת קושי: קלפרווה

אני קוראת לו מרק 0, הוא קיבל את שמו לפני כמה שנים כשהשתתפתי בתכנית של שומרי משקל ושם סופרים נקודות ולא קלוריות. הרבה השתנה בשיטת הספירה שלהם מאז שאני נכחתי במפגשים ועקבתי אחר הפעילות אבל בזמנו ערכם של ירקות רבים היה 0 נקודות משמע שאפשר לאכול מהם ללא הגבלה. אני גיליתי שמרק שכזה הוא אחד האלמנטים החשובים ביותר בשמירה על המשקל שלי, הוא הציל אותי אינספור פעמים, חימם אותי ותמיד היה ועודנו זמין עבורי כדי להרגיע בטן מקרקרת ורעב פתאומי.
למרק יש הרבה יתרונות:

  • מרק אפס יכול להוות ארוחה קלילה אם בדיוק הגענו הביתה רעבים, מחממים ואוכלים צלחת מרק, זה יחזיק אותנו עד שהארוחה תהיה מוכנה מבלי לנשנש מכל הבא ליד.
  • במרק חם יש משהו מנחם, מרגיע, מחמם ונותן הרגשה טובה כי מה יותר ביתי ממרק?
  • מרק אפס יכול לשמש כפתיח לארוחה, לסייע בהגברת תחושת השובע ועל ידי כך להקטין את גודל המנה שתבוא אחריו.
  • מכינים מרק אפס בקלות, מכל ירק שיש בבית ובכמות גדולה, מקפיאים במנות והוא תמיד זמין ונגיש.
  • ניתן לאכול מרק אפס בשפע בלי נקיפות מצפון.
  • אפשר להכין מרק אפס ממגוון ירקות שונים ובכל פעם ליצור מרק שונה.

שכנעתי אתכם?

החומרים הדרושים:

מים או ציר (גם אם אין לכם ציר, יש קיצור דרך בהמשך).
מלח ופלפל
ירקות, כאמור מה שבעונה, מה שיש בבית וזמין אצל הירקן. האהובים עלי למרק הם:
2 גזרים
2 קישואים
כרובית קטנה
3-4 גבעולי סלרי
1 כוס שעועית ירוקה/צהובה
1/4 כרוב
חתיכת דלעת
חצי דלורית
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 כוס דחוסה עלי תרד/מנגולד
כוסברה ו/או פטרוזיליה קצוצה
עלים מגבעול טימין (אופציה, לא חובה)
* זוהי כאמור המלצה, תוכלו להשתמש באיזה ירקות שאתם אוהבים, ברוקולי, שומר, עגבניות, פיטריות וכו'. שימו לב שתפוח אדמה ובטטה הם אמנם ירקות אבל עשירים בפחמימות אז עליהם אני מוותרת.

אופן ההכנה:

חותכים את הירקות לקוביות, פרוסות, רצועות, לפי טעמכם. אני הכי אוהבת להעביר את כל הירקות באחת הדיסקיות של מעבד המזון ולחסוך לי את כל עבודת החיתוך, תוך 2 דקות יש לי את כל הירקות מוכנים לבישול המרק.

מרק אפס נקודות

מכניסים את הירקות החתוכים, למעט התרד/מנגולד, לסיר גדול.
מכסים את הירקות במים או ציר ומוסיפים חצי ליטר נוסף, אם אתם אוהבים מרק יותר נוזלי תרגישו חופשי להוסיף עוד נוזלים. הציר יכול להיות ציר על בסיס ירקות שורש למרק צמחוני/טבעוני או ציר עוף/בשר לגירסה הבשרית. אין לכם ציר? תוסיפו לסיר 2 חתיכות עוף או גרון הודו לגירסה בשרית או שורש סלרי, שורש פטרוזיליה ושפע עלים ירוקים לגירסה הצמחונית/טבעונית.
מתבלים את תכולת הסיר במלח ופלפל ובעשבי התבלין ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים ברתיחה קלה עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את התרד/מנגולד ומכבים את האש. העלים לא ממש דורשים בישול ו-5 דקות בתוך סיר המרק החם ירככו אותם במידה הדרושה.

מרק אפס נקודות

ניתן להחזיק כמה ימים במקרר או להקפיא במנות ולחמם כל פעם את הכמות הדרושה. אפשר לקחת מנה ליום במשרד, פשוט מוזגים את הכמות הרצויה לתוך כלי המיועד לחימום במיקרוגל ומחממים בעת הצורך.
פעם הבאה שתגיעו הביתה מורעבים יש לכם פיתרון טעים ונפלא בהישג יד.

בקיצור ולעניין: הדפס מתכון מרק אפס. פותח חלון חדש

מרק אפס

1 סיר מרק גדול

מצרכים

  • 2 גזרים
  • 2 קישואים
  • 1 כרובית קטנה
  • 3-4 גבעולי סלרי
  • 1 כוס שעועית ירוקה או צהובה או שניהם
  • 1/4 כרוב
  • 1 חתיכה דלעת
  • 1/2 דלורית
  • 1 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 כוס דחוסה עלי תרד בייבי
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה (רק אם אוהבים)
  • עלים מ-1 גבעול טימין
  • עד כיסוי הירקות + חצי ליטר ציר או מים או שילוב ביניהם
  • לפי הטעם מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הירקות לקוביות או פרוסות, הכי קל ונח להעביר את כל הירקות באחת הדיסקיות של מעבד המזון.
  2. מכסים את הירקות במים או בציר ומוסיפים חצי ליטר נוסף.
  3. מתבלים במלח ופלפל ובעשבי התבלין ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים ברתיחה קלה עד שהירקות מתרככים.
  5. מוסיפים את התרד/מנגולד ומכבים את האש.
  6. ניתן להחזיק כמה ימים במקרר או להקפיא במנות ולחמם כל פעם את הכמות הדרושה.

בתאבון!

דיאטה ירקות מבושלים מרק
קטגוריות:מרקים
מצרכים:גבעולי סלריגזריםדלוריתדלעתטימיןכוסברהכרובכרוביתמלח ופלפלעלי תרד בייביפטרוזיליהצירקישואיםשורש סלרישורש פטרוזיליהשעועית ירוקה
גרנולה ביתית והצעה לארוחת בוקר נפלאה
דג סלמון עם ירקות – ארוחה שלמה במחבת

השארת תגובה

ביטול

השארו מעודכנים
קישור לליווי אישי
ליווי אישי במטבח שלך
קישור לסדנאות שלנו
הסדנאות שלנו
מתכונים אחרונים
עוגת גזר תפוזעוגת גזר תפוזעוף עם ירוקים בחלב קוקוסעוף עם פאק-צ'וי, קייל ותרד בחלב קוקוסלחם תרד וגבינותלחם תרד וגבינות
מהמגזין שלנו
גיוונים על טחינה
טיפים

גיוונים על טחינה

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות
טיפים

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי
טיפים

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי

חפשו באתר
לקוחותינו מספרים
  • קיבלתי מלא טיפים לבישול טעים,בריא,והכל פתאום נראה הרבה יותר פשוט.ענת ומיקוש בשלניות עם נשמה.מחכה כבר לסדנת ההמשך

    יעל בקר זהבי
לעוד המלצות של לקוחותינו ->
לאן תרצו להמשיך?
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות שלנו
  • המגזין
  • המתכונים
צרו איתנו קשר

מייל: info@MeCooka.co.il

טלפון מיכל: 054-4860605

טלפון ענת: 058-4444932

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
אפשר לכתוב אלינו דרך הטופס באתר ->
עיצוב ובניית האתר: שרון רותם
© כל הזכויות שמורות למיקוקה. אין להעתיק או לעשות שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתוכן האתר ללא רשות בכתב ומראש
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס