אני קוראת לו מרק 0, הוא קיבל את שמו לפני כמה שנים כשהשתתפתי בתכנית של שומרי משקל ושם סופרים נקודות ולא קלוריות. הרבה השתנה בשיטת הספירה שלהם מאז שאני נכחתי במפגשים ועקבתי אחר הפעילות אבל בזמנו ערכם של ירקות רבים היה 0 נקודות משמע שאפשר לאכול מהם ללא הגבלה. אני גיליתי שמרק שכזה הוא אחד האלמנטים החשובים ביותר בשמירה על המשקל שלי, הוא הציל אותי אינספור פעמים, חימם אותי ותמיד היה ועודנו זמין עבורי כדי להרגיע בטן מקרקרת ורעב פתאומי.
למרק יש הרבה יתרונות:
- מרק אפס יכול להוות ארוחה קלילה אם בדיוק הגענו הביתה רעבים, מחממים ואוכלים צלחת מרק, זה יחזיק אותנו עד שהארוחה תהיה מוכנה מבלי לנשנש מכל הבא ליד.
- במרק חם יש משהו מנחם, מרגיע, מחמם ונותן הרגשה טובה כי מה יותר ביתי ממרק?
- מרק אפס יכול לשמש כפתיח לארוחה, לסייע בהגברת תחושת השובע ועל ידי כך להקטין את גודל המנה שתבוא אחריו.
- מכינים מרק אפס בקלות, מכל ירק שיש בבית ובכמות גדולה, מקפיאים במנות והוא תמיד זמין ונגיש.
- ניתן לאכול מרק אפס בשפע בלי נקיפות מצפון.
- אפשר להכין מרק אפס ממגוון ירקות שונים ובכל פעם ליצור מרק שונה.
שכנעתי אתכם?
החומרים הדרושים:
מים או ציר (גם אם אין לכם ציר, יש קיצור דרך בהמשך).
מלח ופלפל
ירקות, כאמור מה שבעונה, מה שיש בבית וזמין אצל הירקן. האהובים עלי למרק הם:
2 גזרים
2 קישואים
כרובית קטנה
3-4 גבעולי סלרי
1 כוס שעועית ירוקה/צהובה
1/4 כרוב
חתיכת דלעת
חצי דלורית
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 כוס דחוסה עלי תרד/מנגולד
כוסברה ו/או פטרוזיליה קצוצה
עלים מגבעול טימין (אופציה, לא חובה)
* זוהי כאמור המלצה, תוכלו להשתמש באיזה ירקות שאתם אוהבים, ברוקולי, שומר, עגבניות, פיטריות וכו'. שימו לב שתפוח אדמה ובטטה הם אמנם ירקות אבל עשירים בפחמימות אז עליהם אני מוותרת.
אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לקוביות, פרוסות, רצועות, לפי טעמכם. אני הכי אוהבת להעביר את כל הירקות באחת הדיסקיות של מעבד המזון ולחסוך לי את כל עבודת החיתוך, תוך 2 דקות יש לי את כל הירקות מוכנים לבישול המרק.
מכניסים את הירקות החתוכים, למעט התרד/מנגולד, לסיר גדול.
מכסים את הירקות במים או ציר ומוסיפים חצי ליטר נוסף, אם אתם אוהבים מרק יותר נוזלי תרגישו חופשי להוסיף עוד נוזלים. הציר יכול להיות ציר על בסיס ירקות שורש למרק צמחוני/טבעוני או ציר עוף/בשר לגירסה הבשרית. אין לכם ציר? תוסיפו לסיר 2 חתיכות עוף או גרון הודו לגירסה בשרית או שורש סלרי, שורש פטרוזיליה ושפע עלים ירוקים לגירסה הצמחונית/טבעונית.
מתבלים את תכולת הסיר במלח ופלפל ובעשבי התבלין ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים ברתיחה קלה עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את התרד/מנגולד ומכבים את האש. העלים לא ממש דורשים בישול ו-5 דקות בתוך סיר המרק החם ירככו אותם במידה הדרושה.
ניתן להחזיק כמה ימים במקרר או להקפיא במנות ולחמם כל פעם את הכמות הדרושה. אפשר לקחת מנה ליום במשרד, פשוט מוזגים את הכמות הרצויה לתוך כלי המיועד לחימום במיקרוגל ומחממים בעת הצורך.
פעם הבאה שתגיעו הביתה מורעבים יש לכם פיתרון טעים ונפלא בהישג יד.
מרק אפס
1 סיר מרק גדול
מצרכים
- 2 גזרים
- 2 קישואים
- 1 כרובית קטנה
- 3-4 גבעולי סלרי
- 1 כוס שעועית ירוקה או צהובה או שניהם
- 1/4 כרוב
- 1 חתיכה דלעת
- 1/2 דלורית
- 1 שורש סלרי
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 כוס דחוסה עלי תרד בייבי
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה (רק אם אוהבים)
- עלים מ-1 גבעול טימין
- עד כיסוי הירקות + חצי ליטר ציר או מים או שילוב ביניהם
- לפי הטעם מלח ופלפל
אופן ההכנה
- קוצצים את הירקות לקוביות או פרוסות, הכי קל ונח להעביר את כל הירקות באחת הדיסקיות של מעבד המזון.
- מכסים את הירקות במים או בציר ומוסיפים חצי ליטר נוסף.
- מתבלים במלח ופלפל ובעשבי התבלין ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים ברתיחה קלה עד שהירקות מתרככים.
- מוסיפים את התרד/מנגולד ומכבים את האש.
- ניתן להחזיק כמה ימים במקרר או להקפיא במנות ולחמם כל פעם את הכמות הדרושה.
בתאבון!