• מי אנחנו
  • צרו קשר
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר

מוקפץ כרובית

מוקפץ כרובית
מיכל ירושלמי 11 בינואר 2017 2 תגובות
כמות:סיר סוטאג' 6-8 מנותמשך ההכנה:20 דקותדרגת קושי: קלפרווה

זוכרים שהמלצנו שתהיה לכם כרובית במקרר בכל זמן נתון? זה הזמן להוציא אותה ותוך דקות תהיה לכם מנה נהדרת שתרגיש לכם הכי שחיתות אבל היא ממש לא!

הכרובית בטעמה המיוחד ובמרקים שניצור לה תהפוך ל"רכיב פחממתי" שיעניק את הנפח והעומק למנה.

החומרים הדרושים:

1/2 כרובית
1 בצל גדול
1-2 גזרים
3-4 גבעולי סלרי
1 ראש פאק צ'וי
2 כוסות עלי תרד
חופן אפונה קפואה
חופן חומוס קפוא
1-2 שיני שום
2-3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק/חריף
מלח ופלפל
2-3 כפות שמן זית

מוקפץ כרובית

אופן ההכנה:

חלקו את הכרובית לפרחים והעבירו למעבד המזון, הפעילו את מעבד המזון בפולסים עד לקבלת פירורי כרובית.

מוקפץ כרובית

חיתכו את הבצל, הפאק צ'וי ועלי התרד לרצועות, את הגזרים והסלרי לקוביות.

הרתיחו מים בקלחת והוסיפו את החומוס לבישול של כ- 10 דקות.

חממו סיר סוטאג' (חום בינוני) ושימו את הבצל, הגזרים, הסלרי, הפאק צ'וי (החלק הלבן). יבשו אותם כ- 3 דקות ולאחר מכן הוסיפו את שמן הזית וטגנו עד לריכוך הירקות, זהו תהליך של כ- 10-15 דקות שמצריך מידי פעם ערבוב הירקות, לקראת הסוף הוסיפו את השום הכתוש ודאגו שלא ישרף.

מוקפץ כרובית

הוסיפו את החומוס שבושל במים ואת האפונה והמשיכו להקפיץ.

העבירו את סיר הסוטאג' לאש הכי גבוהה והוסיפו את פירורי הכרובית, בשלב זה חשוב לעבוד מהר בכדי שהכרובית תגיר את הנוזלים שלה מבלי שהפירורים יהפכו רופסים.

מוקפץ כרובית

תוך כדי ייבוש הכרובית הוסיפו את רצועות עלי התרד והחלק הירוק של הפאק צ'וי, הסויה ורוטב הצ'ילי ותבלו לפי הטעם.

הקפיצו הכל יחד מהר ובחום גבוה.

יתקבל מוקפץ כרובית שירגיש לכם ממש כמו אורז או קוסקוס עם ירקות, מנה משביעה, מתחממת מצוין במיקרו, מתאימה לצמחונים/טבעונים. אוכלי בשר יכולים בשלב הקפצת הירקות להוסיף גם חתיכות חזה עוף או פרגית, בקיצור שלמות על הצלחת!

בקיצור ולעניין: הדפס מתכון מוקפץ כרובית. פותח חלון חדש

מוקפץ כרובית

סיר סוטאג' 6-8 מנות

מצרכים

  • 1/2 כרובית
  • 1 בצל גדול
  • 1-2 גזרים
  • 3-4 גבעולי סלרי
  • 1 ראש פאק צ'וי
  • 2 כוסות עלי תרד בייבי
  • 1 חופן אפונה קפואה
  • 1 חופן חומוס קפוא
  • 1-2 שיני שום
  • 2-3 כפות רוטב סויה מופחת נתרן
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. פרקו את הכרובית לפרחים והעבירו למעבד המזון, הפעילו את מעבד המזון בפולסים עד לקבלת פירורי כרובית.
  2. חיתכו את הבצל, הפאק צ'וי ועלי התרד לרצועות, את הגזרים והסלרי לקוביות.
  3. הרתיחו מים בקלחת והוסיפו את החומוס לבישול של כ- 10 דקות.
  4. חממו סיר סוטאג' (חום בינוני) ושימו את הבצל, הגזרים, הסלרי והחלק הלבן של הפאק צ'וי. יבשו אותם כ- 3 דקות ולאחר מכן הוסיפו את שמן הזית וטגנו עד לריכוך הירקות, זהו תהליך של כ- 10-15 דקות שמצריך מידי פעם ערבוב הירקות, לקרא הסוף הוסיפו את השום הכתוש ודאגו שלא ישרף.
  5. הוסיפו את החומוס שבושל במים ואת האפונה והמשיכו להקפיץ.
  6. העבירו את סיר הסוטאג' לאש הכי גבוהה והוסיפו את פירורי הכרובית, בשלב זה חשוב לעבוד מהר בכדי שהכרובי תגיר את הנוזלים שלה מבלי שהפירורים יהפכו רופסים.
  7. תוך כדי ייבוש הכרובית הוסיפו את רצועות עלי התרד והחלק הירוק של הפאק צ'וי, הסויה ורוטב הצ'ילי ותבלו לפי הטעם.
  8. הקפיצו הכל יחד מהר ובחום גבוה.

בתאבון!

כרובית מוקפץ
קטגוריות:טבעוניירקותצמחוניתוספות
מצרכים:אפונהבצלגבעולי סלריגזריםחומוסכרוביתמלח ופלפלעלי תרד בייביפאק צ'וירוטב סויהרוטב צ'ילישיני שום
תבשיל קטניות
בראוניז כוסמין

2 תגובות

  1. הגר הגב 10 במאי 2018 בשעה 19:45

    הכנתי הרגע. פשוט מעדן. תודה רבה 🙂

    • מיכל ירושלמי הגב 12 במאי 2018 בשעה 15:11

      כיף לשמוע! תודה ♥

השארת תגובה

ביטול

השארו מעודכנים
קישור לליווי אישי
ליווי אישי במטבח שלך
קישור לסדנאות שלנו
הסדנאות שלנו
מתכונים אחרונים
עוגת גזר תפוזעוגת גזר תפוזעוף עם ירוקים בחלב קוקוסעוף עם פאק-צ'וי, קייל ותרד בחלב קוקוסלחם תרד וגבינותלחם תרד וגבינות
מהמגזין שלנו
גיוונים על טחינה
טיפים

גיוונים על טחינה

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות
טיפים

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי
טיפים

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי

חפשו באתר
לקוחותינו מספרים
  • קיבלתי מלא טיפים לבישול טעים,בריא,והכל פתאום נראה הרבה יותר פשוט.ענת ומיקוש בשלניות עם נשמה.מחכה כבר לסדנת ההמשך

    יעל בקר זהבי
לעוד המלצות של לקוחותינו ->
לאן תרצו להמשיך?
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות שלנו
  • המגזין
  • המתכונים
צרו איתנו קשר

מייל: info@MeCooka.co.il

טלפון מיכל: 054-4860605

טלפון ענת: 058-4444932

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
אפשר לכתוב אלינו דרך הטופס באתר ->
עיצוב ובניית האתר: שרון רותם
© כל הזכויות שמורות למיקוקה. אין להעתיק או לעשות שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתוכן האתר ללא רשות בכתב ומראש
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס