זוכרים שהמלצנו שתהיה לכם כרובית במקרר בכל זמן נתון? זה הזמן להוציא אותה ותוך דקות תהיה לכם מנה נהדרת שתרגיש לכם הכי שחיתות אבל היא ממש לא!
הכרובית בטעמה המיוחד ובמרקים שניצור לה תהפוך ל"רכיב פחממתי" שיעניק את הנפח והעומק למנה.
החומרים הדרושים:
1/2 כרובית
1 בצל גדול
1-2 גזרים
3-4 גבעולי סלרי
1 ראש פאק צ'וי
2 כוסות עלי תרד
חופן אפונה קפואה
חופן חומוס קפוא
1-2 שיני שום
2-3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק/חריף
מלח ופלפל
2-3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
חלקו את הכרובית לפרחים והעבירו למעבד המזון, הפעילו את מעבד המזון בפולסים עד לקבלת פירורי כרובית.
חיתכו את הבצל, הפאק צ'וי ועלי התרד לרצועות, את הגזרים והסלרי לקוביות.
הרתיחו מים בקלחת והוסיפו את החומוס לבישול של כ- 10 דקות.
חממו סיר סוטאג' (חום בינוני) ושימו את הבצל, הגזרים, הסלרי, הפאק צ'וי (החלק הלבן). יבשו אותם כ- 3 דקות ולאחר מכן הוסיפו את שמן הזית וטגנו עד לריכוך הירקות, זהו תהליך של כ- 10-15 דקות שמצריך מידי פעם ערבוב הירקות, לקראת הסוף הוסיפו את השום הכתוש ודאגו שלא ישרף.
הוסיפו את החומוס שבושל במים ואת האפונה והמשיכו להקפיץ.
העבירו את סיר הסוטאג' לאש הכי גבוהה והוסיפו את פירורי הכרובית, בשלב זה חשוב לעבוד מהר בכדי שהכרובית תגיר את הנוזלים שלה מבלי שהפירורים יהפכו רופסים.
תוך כדי ייבוש הכרובית הוסיפו את רצועות עלי התרד והחלק הירוק של הפאק צ'וי, הסויה ורוטב הצ'ילי ותבלו לפי הטעם.
הקפיצו הכל יחד מהר ובחום גבוה.
יתקבל מוקפץ כרובית שירגיש לכם ממש כמו אורז או קוסקוס עם ירקות, מנה משביעה, מתחממת מצוין במיקרו, מתאימה לצמחונים/טבעונים. אוכלי בשר יכולים בשלב הקפצת הירקות להוסיף גם חתיכות חזה עוף או פרגית, בקיצור שלמות על הצלחת!
מוקפץ כרובית
סיר סוטאג' 6-8 מנות
מצרכים
- 1/2 כרובית
- 1 בצל גדול
- 1-2 גזרים
- 3-4 גבעולי סלרי
- 1 ראש פאק צ'וי
- 2 כוסות עלי תרד בייבי
- 1 חופן אפונה קפואה
- 1 חופן חומוס קפוא
- 1-2 שיני שום
- 2-3 כפות רוטב סויה מופחת נתרן
- 2 כפות רוטב צ'ילי
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- פרקו את הכרובית לפרחים והעבירו למעבד המזון, הפעילו את מעבד המזון בפולסים עד לקבלת פירורי כרובית.
- חיתכו את הבצל, הפאק צ'וי ועלי התרד לרצועות, את הגזרים והסלרי לקוביות.
- הרתיחו מים בקלחת והוסיפו את החומוס לבישול של כ- 10 דקות.
- חממו סיר סוטאג' (חום בינוני) ושימו את הבצל, הגזרים, הסלרי והחלק הלבן של הפאק צ'וי. יבשו אותם כ- 3 דקות ולאחר מכן הוסיפו את שמן הזית וטגנו עד לריכוך הירקות, זהו תהליך של כ- 10-15 דקות שמצריך מידי פעם ערבוב הירקות, לקרא הסוף הוסיפו את השום הכתוש ודאגו שלא ישרף.
- הוסיפו את החומוס שבושל במים ואת האפונה והמשיכו להקפיץ.
- העבירו את סיר הסוטאג' לאש הכי גבוהה והוסיפו את פירורי הכרובית, בשלב זה חשוב לעבוד מהר בכדי שהכרובי תגיר את הנוזלים שלה מבלי שהפירורים יהפכו רופסים.
- תוך כדי ייבוש הכרובית הוסיפו את רצועות עלי התרד והחלק הירוק של הפאק צ'וי, הסויה ורוטב הצ'ילי ותבלו לפי הטעם.
- הקפיצו הכל יחד מהר ובחום גבוה.
בתאבון!
הכנתי הרגע. פשוט מעדן. תודה רבה 🙂
כיף לשמוע! תודה ♥