מתחשק לכם לפנק לפנק לפנק את בני הבית? החצ'פורי מתכון מהמטבח הגרוזיני/גיאורגי והוא פשוט נפלא. מאפה בצורת סירה, אפוי או מטוגן בתוכו מילוי גבינות שונות ומעל ביצת עין נימוחה.
המצרכים הדרושים ל-4 יחידות גדולות:
3.5 כוסות קמח (אפשר לשלב סוגי קמח שונים למעט שיפון)
1 כפית מלח
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כוס מים פושרים
½ כוס חלב בטמפרטורת החדר
1 כף שמן זית
למילוי:
500 גר' גבינה לבנה בטעם נטרלי (טוב טעם, חמד, כנען)
300 גר' גבינה מלוחה (בולגרית, פטה)
300 גר' גבינה קשה מגורדת לפי הטעם (מוצרלה, קשקבל, צהובה רגילה, פרמז'ן)
מלח, פלפל
אופציונלי: חופן עלי תרד קצוצים שהוקפצו במחבת עם שן שום אחת כתושה.
4 ביצים + חלמון אחד למריחה על הבצק
אופן ההכנה:
מערבבים את המים והחלב.
מכניסים לקערת המיקסר עם וו הלישה את הקמח, הסוכר, השמרים ומערבבים.
מתחילים את הלישה בקערת המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים ותוך כדי גם את המלח.
כמעט בסיום הלישה מוסיפים את כף שמן הזית, עד לקבלת בצק אחיד וקצת דביק. מורחים קערה בשמן זית ומעבירים את הבצק לקערה לתפיחה עד להכפלת נפח.
בקערה נפרדת מערבבים את כל הגבינות ומתבלים לפי הטעם (זהירות לא להמליח יותר מידי). אני הוספתי גם חופן עלי תרד שהקפצתי קלות על המחבת עם שום כתוש.
לאחר שהבצק תפח, מפזרים בנדיבות קמח על משטח עבודה ושמים הבצק, מחלקים ל-4 כדורים. מרדדים כל כדור לאליפסה, מגלגלים את שני צידי האליפסה פנימה ומצמידים את הפינות כך שתווצר צורת סירה עם שוליים גבוהים.
ממלאים את הסירה במילוי הגבינות בשיכבה אחידה ומורחים את שולי הסירה בחלמון.
מעבירים את הסירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל– 220 מעלות לכ-20-30 דקות עד להשחמת המאפה.
מוציאים את המאפים, יוצרים גומה קטנה במרכז המאפה, פותחים ביצה בכלי קטן ושופכים אותה למרכז המאפה.
מעבירים את התנור למצב גריל (אפייה מלמעלה), ומכניסים חזרה את המאפה לתנור עד שהביצה מתייצבת ומבושלת.
ריח נפלא יתפשט לכם בבית שיוציא את כל בני הבית היישר למטבח, הוסיפו ירקות חתוכים, קצת זיתים ויש לכם ארוחת שבת בבוקר נהדרת ומלאת טעמים.
חצ'פורי
4 יחידות גדולות
מצרכים
לבצק
- 3.5 כוסות קמח לבן אפשר לשלב קמחים שונים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר לבן
- 1 כוס מים פושרים
- 1/2 כוס חלב בטמפרטורת החדר
- 1 כף שמן זית
למילוי
- 500 גר' גבינה לבנה בטעם נטרלי כמו טוב טעם, חמד, כנען, ריקוטה
- 500 גר' גבינה מלוחה בולגרית או פטה
- 300 גר' גבינה קשה לפי הטעם מוצרלה, קשקבל, פרמז'ן
- מלח ופלפל
- 4 ביצים
- 1 חלמון
אופציונלי
- 1 חופן עלי תרד בייבי קצוצים שהוקפצו במחבת עם שן שום אחת כתושה
אופן ההכנה
- מערבבים את המים והחלב.
- מכניסים לקערת המיקסר עם וו הלישה את הקמח, הסוכר, השמרים ומערבבים. מתחילים בפעולת הלישה ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים ואת המלח.
- לפני סיום הלישה מוסיפים את שמן הזית עד לקבלת בצק קצת דביק.
- מורחים קערה בשמן זית ומעבירים את הבצק לתפיחה עד להכפלת נפח.
- בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות ומתבלים לפי הטעם, אפשר להוסיף גם חופן עלי תרד שהוקפצו במחבת עם שן שום כתושה.
- מפזרים בנדיבות קמח על משטח עבודה, מעבירים למשטח את הבצק ומחלקים ל-4.
- מרדדים על חלק לאליפסה, מגלגלים את שני צידי האליפסה פנימה ומצמידים את הפינות כך שנוצרת סירה עם שוליים גבוהים.
- ממלאים את הסירה בתערובת הגבינות בשיכבה אחידה ומורחים את שולי הסירה בחלמון.
- מעבירים את הסירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות לכ- 20-30 דקות עד להשחמת המאפה.
- מוציאים את המאפים, עושים גומה במרכז המאפה, פותחים ביצה בכלי קטן ושופכים אותה למרכז המאפה.
- מעבירים את התנור למצב גריל (אפייה מלמעלה), מכניסים חזרה את המאפה לתנור עד שהביצה מתייצבת ומבושלת.
בתאבון!