היום מתכון ראשון בסדרה של מתכונים שעוזרים לי לשמור על המשקל. מתכונים פשוטים, מהירים ממצרכים זמינים שניתנים לשימוש מגוון. אינני תזונאית או דיאטנית ואינני מתיימרת להיות אבל יש לי ניסיון רב שנים בשמירה על המשקל ובמציאת פתרונות טעימים נטולי שומנים וסוכרים מיותרים.
יש שיקראו לו גיבץ’, יש שיקראו לו רטטוי, אני פשוט קוראת לו הגירסה שלי לתבשיל ירקות כי גיבץ’ נשמע לי לא אטרקטיבי ולא מעורר תיאבון ואילו רטטוי נשמע לי פלצני משהו לתבשיל כל כך כפרי ופשוט 🙂
החומרים הדרושים:
1 כף שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
4-5 שיני שום כתוש
1 חציל חתוך לקוביות
3-4 קישואים (מה שאוהבים, יש להשיג מגוון צבעוני של קישואים) חתוכים לקוביות
2 פלפלים (איזה צבע שאוהבים, אפשר 2 שונים) חתוכים לקוביות
2 פלפלים קלויים וקלופים חתוכים לקוביות (אופציה, לא חובה אבל מוסיף המון טעם)
לאוהבי החריף: פלפל ירוק חריף או פלפל צ’ילי קצוץ
קופסא של עגבניות מרוסקות עדיף של MUTTI לגירסה המהירה או אם אתם מתעקשים 4-5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
1 כף רסק עגבניות
1/2 – 3/4 כוס מים או ציר (עדיף להתחיל עם פחות ולהוסיף במידת הצורך)
עלים מגבעול טימין (קורנית) או חצי כפית תבלין טימין יבש
מלח/פלפל לפי הטעם
גיוונים ושידרוגים אפשריים: 1 כוס עלי תרד או כמה עלי מנגולד (ללא החלק הלבן) קצוצים, חופן עגבניות מיובשות קצוצות.
אופן ההכנה:
חותכים את כל הירקות לקוביות.
מחממים את שמן הזית בסיר סוטאז ומזהיבים את הבצל והשום.
מוסיפים את החציל, הקישואים והפלפלים, למעט הקלויים, ומאדים על אש גבוהה תוך עירבוב מדי פעם עד שהירקות מתחילים להתרכך.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הפלפל הקלוי, הנוזלים, התבלינים והעגבניות המיובשות אם החלטתם להשתמש בהן ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש לאש הכי חלשה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים לאט עד שהירקות מתרככים לדרגה הרצויה. אני אוהבת את הירקות שלי נגיסים מעט אבל יש שאוהבים את הירקות רכים לגמרי.
בשלב הזה אם מצאתם לנכון אפשר להוסיף את המנגולד או התרד ל-5 דקות הבישול האחרונות.
זה לא תבשיל עם יותר מדי נוזלים, הם נספגים ומתאדים בתהליך הבישול וכך זה אמור להיות אבל אם אתם רוצים יותר רוטב, תוסיפו עוד קצת נוזלים.
בתום הבישול טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים מלח/פלפל במידת הצורך.
התבשיל טעים כשהוא חם וגם כשהוא בטמפרטורת החדר או קר מהמקרר. הוא נשמר כמה ימים טובים בקירור, ניתן להקפיא במנות וכל פעם להפשיר את הכמות הדרושה.
אפשר לתבל את התבשיל במעט שמן זית לפני ההגשה, הוא משתלב מצויין יחד עם טחינה עם או בלי פרוסת לחם, מושלם עם תוספת של ביצה לשקשוקה קצת אחרת, נהדר כתוספת לכל מנת חלבון, דג, בשר גרגירי חומוס וכו', נפלא עם פסטה או אורז ועוד.
גיבץ, רטטוי או פשוט תבשיל ירקות
כ-1.25 ליטר
מצרכים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4-5 שיני שום כתוש
- 1 חציל
- 3-4 קישואים
- 2 פלפלים
- 2 פלפל קלוי מקולף
- 1 פלפל חריף ירוק לאוהבי החריף
- 1 קופסא עגבניות חתוכות דק-MUTTI POLPA לגירסה המהירה
- או 4-5 עגבניות קלופות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1/2 כוס מים או ציר
- עלים מגבעול טימין או חצי כפית טימין יבש
- לפי הטעם מלח ופלפל
גיוונים אפשריים
- כמה עלי מנגולד
- 1 כוס עלי תרד בייבי
- חופן עגבניות מיובשות
אופן ההכנה
- חותכים את כל הירקות לקוביות.
- מחממים את שמן הזית בסיר סוטאז ומזהיבים את הבצל והשום.
- מוסיפים את החציל, הקישואים והפלפלים, למעט הקלויים, ומאדים על אש גבוהה תוך עירבוב מדי פעם עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הפלפל הקלוי, הנוזלים, התבלינים והעגבניות המיובשות אם החלטתם להשתמש בהן ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש לאש הכי חלשה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים לאט עד שהירקות מתרככים לדרגה הרצויה.
- בשלב הזה אם מצאתם לנכון אפשר להוסיף את המנגולד או התרד ל-5 דקות הבישול האחרונות.
- בתום הבישול טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים מלח/פלפל במידת הצורך.
בתאבון!