• מי אנחנו
  • צרו קשר
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר
MeCooka  פשוט לבשל
  • ראשי
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
    • סדנאות קרובות
    • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות
  • תמונות מהסדנאות
  • לקוחותינו מספרים
  • המגזין
  • המתכונים
  • צרו קשר

גיבץ, רטטוי או פשוט תבשיל ירקות

גיבץ או רטטוי? תבשיל ירקות
ענת דביר 12 במרץ 2017 אין תגובות
כמות:כ-1.25 ליטרמשך ההכנה:15 דקותדרגת קושי: קלפרווה

היום מתכון ראשון בסדרה של מתכונים שעוזרים לי לשמור על המשקל. מתכונים פשוטים, מהירים ממצרכים זמינים שניתנים לשימוש מגוון. אינני תזונאית או דיאטנית ואינני מתיימרת להיות אבל יש לי ניסיון רב שנים בשמירה על המשקל ובמציאת פתרונות טעימים נטולי שומנים וסוכרים מיותרים.

יש שיקראו לו גיבץ’, יש שיקראו לו רטטוי, אני פשוט קוראת לו הגירסה שלי לתבשיל ירקות כי גיבץ’ נשמע לי לא אטרקטיבי ולא מעורר תיאבון ואילו רטטוי נשמע לי פלצני משהו לתבשיל כל כך כפרי ופשוט 🙂

החומרים הדרושים:

1 כף שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
4-5 שיני שום כתוש
1 חציל חתוך לקוביות
3-4 קישואים (מה שאוהבים, יש להשיג מגוון צבעוני של קישואים) חתוכים לקוביות
2 פלפלים (איזה צבע שאוהבים, אפשר 2 שונים) חתוכים לקוביות
2 פלפלים קלויים וקלופים חתוכים לקוביות (אופציה, לא חובה אבל מוסיף המון טעם)
לאוהבי החריף: פלפל ירוק חריף או פלפל צ’ילי קצוץ
קופסא של עגבניות מרוסקות עדיף של MUTTI לגירסה המהירה או אם אתם מתעקשים 4-5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
1 כף רסק עגבניות
1/2 – 3/4 כוס מים או ציר (עדיף להתחיל עם פחות ולהוסיף במידת הצורך)
עלים מגבעול טימין (קורנית) או חצי כפית תבלין טימין יבש
מלח/פלפל לפי הטעם
גיוונים ושידרוגים אפשריים: 1 כוס עלי תרד או כמה עלי מנגולד (ללא החלק הלבן) קצוצים, חופן עגבניות מיובשות קצוצות.

גיבץ או רטטוי? תבשיל ירקות

אופן ההכנה:

חותכים את כל הירקות לקוביות.

גיבץ או רטטוי? תבשיל ירקות

מחממים את שמן הזית בסיר סוטאז ומזהיבים את הבצל והשום.
מוסיפים את החציל, הקישואים והפלפלים, למעט הקלויים, ומאדים על אש גבוהה תוך עירבוב מדי פעם עד שהירקות מתחילים להתרכך.

גיבץ או רטטוי? תבשיל ירקות

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הפלפל הקלוי, הנוזלים, התבלינים והעגבניות המיובשות אם החלטתם להשתמש בהן ומביאים לרתיחה.

גיבץ או רטטוי? תבשיל ירקות

מנמיכים את האש לאש הכי חלשה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים לאט עד שהירקות מתרככים לדרגה הרצויה. אני אוהבת את הירקות שלי נגיסים מעט אבל יש שאוהבים את הירקות רכים לגמרי.
בשלב הזה אם מצאתם לנכון אפשר להוסיף את המנגולד או התרד ל-5 דקות הבישול האחרונות.
זה לא תבשיל עם יותר מדי נוזלים, הם נספגים ומתאדים בתהליך הבישול וכך זה אמור להיות אבל אם אתם רוצים יותר רוטב, תוסיפו עוד קצת נוזלים.
בתום הבישול טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים מלח/פלפל במידת הצורך.

גיבץ או רטטוי? תבשיל ירקות

התבשיל טעים כשהוא חם וגם כשהוא בטמפרטורת החדר או קר מהמקרר. הוא נשמר כמה ימים טובים בקירור, ניתן להקפיא במנות וכל פעם להפשיר את הכמות הדרושה.
אפשר לתבל את התבשיל במעט שמן זית לפני ההגשה, הוא משתלב מצויין יחד עם טחינה עם או בלי פרוסת לחם, מושלם עם תוספת של ביצה לשקשוקה קצת אחרת, נהדר כתוספת לכל מנת חלבון, דג, בשר גרגירי חומוס וכו', נפלא עם פסטה או אורז ועוד.

בקיצור ולעניין: הדפס מתכון גיבץ, רטטוי או פשוט תבשיל ירקות. פותח חלון חדש

גיבץ, רטטוי או פשוט תבשיל ירקות

כ-1.25 ליטר

מצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 4-5 שיני שום כתוש
  • 1 חציל
  • 3-4 קישואים
  • 2 פלפלים
  • 2 פלפל קלוי מקולף
  • 1 פלפל חריף ירוק לאוהבי החריף
  • 1 קופסא עגבניות חתוכות דק-MUTTI POLPA לגירסה המהירה
  • או 4-5 עגבניות קלופות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים או ציר
  • עלים מגבעול טימין או חצי כפית טימין יבש
  • לפי הטעם מלח ופלפל

גיוונים אפשריים

  • כמה עלי מנגולד
  • 1 כוס עלי תרד בייבי
  • חופן עגבניות מיובשות

אופן ההכנה

  1. חותכים את כל הירקות לקוביות.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר סוטאז ומזהיבים את הבצל והשום.
  3. מוסיפים את החציל, הקישואים והפלפלים, למעט הקלויים, ומאדים על אש גבוהה תוך עירבוב מדי פעם עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הפלפל הקלוי, הנוזלים, התבלינים והעגבניות המיובשות אם החלטתם להשתמש בהן ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש לאש הכי חלשה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים לאט עד שהירקות מתרככים לדרגה הרצויה.
  6. בשלב הזה אם מצאתם לנכון אפשר להוסיף את המנגולד או התרד ל-5 דקות הבישול האחרונות.
  7. בתום הבישול טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים מלח/פלפל במידת הצורך.

בתאבון!

דיאטה ירקות ירקות מבושלים
קטגוריות:טבעוניירקותצמחוני
מצרכים:בצלחצילטימיןמיםמלח ופלפלעגבניותעגבניות חתוכות דק-MUTTI POLPAעגבניות מיובשותעלי מנגולדעלי תרד בייביפלפלפלפל חריף ירוקפלפליםקישואיםרסק עגבניותשוםשמן זית
אזני המן נפלאים במילוי שוקולד
גרנולה ביתית והצעה לארוחת בוקר נפלאה

השארת תגובה

ביטול

השארו מעודכנים
קישור לליווי אישי
ליווי אישי במטבח שלך
קישור לסדנאות שלנו
הסדנאות שלנו
מתכונים אחרונים
עוגת גזר תפוזעוגת גזר תפוזעוף עם ירוקים בחלב קוקוסעוף עם פאק-צ'וי, קייל ותרד בחלב קוקוסלחם תרד וגבינותלחם תרד וגבינות
מהמגזין שלנו
גיוונים על טחינה
טיפים

גיוונים על טחינה

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות
טיפים

איך לארגן את הירקות כשחוזרים מקניות

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי
טיפים

פלפל חריף – איך להגן על הידיים ואיך לשמר לשימוש עתידי

חפשו באתר
לקוחותינו מספרים
  • קיבלתי מלא טיפים לבישול טעים,בריא,והכל פתאום נראה הרבה יותר פשוט.ענת ומיקוש בשלניות עם נשמה.מחכה כבר לסדנת ההמשך

    יעל בקר זהבי
לעוד המלצות של לקוחותינו ->
לאן תרצו להמשיך?
  • ראשי
  • מי אנחנו
  • כיצד נוכל לעזור לך
  • הסדנאות שלנו
  • המגזין
  • המתכונים
צרו איתנו קשר

מייל: info@MeCooka.co.il

טלפון מיכל: 054-4860605

טלפון ענת: 058-4444932

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
אפשר לכתוב אלינו דרך הטופס באתר ->
עיצוב ובניית האתר: שרון רותם
© כל הזכויות שמורות למיקוקה. אין להעתיק או לעשות שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתוכן האתר ללא רשות בכתב ומראש
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס