כל מי שאוהב פלפל חריף ומשתמש בו לבישול חווה לפחות פעם אחת את תחושת הבעירה בידיים אחרי התעסקות איתו ולא יגע שוב בפלפל חריף ללא הגנה מתאימה. אין פורום או קבוצת פייסבוק שהשאלה מה לעשות במקרה כזה לא עולה שוב ושוב, שם ניתנים שלל פתרונות חלקם הזויים ויצירתיים יותר וחלקם פחות אבל מה שבטוח אף אחד מהם לא מביא להקלה מיידית במקרה פגיעה.
כדי להגן על הידיים אפשר להשתמש בכפפות חד פעמיות, זה יעלה לכם כסף, אפשר לשים על היד שקית ניילון או לאחוז את הפלפל בעזרת חתיכת נייר או כל אביזר אחר שימנע מגע ישיר בין הפלפל לבין היד אבל זה יגביל במקצת את התנועה.
הפתרון הכי פשוט וזמין הוא לטפטף על הידיים כמה טיפות שמן כלשהוא לפני חיתוך הפלפל, שכבת השומן תגן על הידיים שלכם מבלי להגביל את התנועה והתחושה.
קרה לכם שרציתם להוסיף קצת פלפל חריף לתבשיל ושכחתם לקנות? בעבר מצאתי את עצמי משתמשת בחצי פלפל ואת החצי השני אורזת בשקית ניילון ומכניסה למקרר לשימוש עתידי. איכשהו ברוב המקרים הייתי שוכחת שהוא שם, או שהייתי נזכרת בו כשכבר אי אפשר היה להשתמש בו או שלא הייתי מוצאת אותו כשהייתי מחפשת אחריו כי שקיות קטנות תמיד מסתתרות במקרר הגדול. כדי להתיעל ולהפוך את הפלפל החריף לזמין בכל עת אפשר להכין מראש פלפל חריף קצוץ ולהקפיא במנות. בדיוק כמו השום או עשבי התבלין שאפשר להשיג בפורמט של קוביות קפואות במקפיא של כל סופרמרקט.
לוקחים 2-3 פלפלים ירוקים חריפים, חותכים לפרוסות ומכניסים למעבד המזון. מוסיפים 1 כפית שמן זית ובעזרת להב המתכת קוצצים דק.
את הפלפל הקצוץ מכניסים למיכל פלסטיק מחולק שסיימנו להשתמש בתכולתו, כזה שמוכרים בו עשבי תבלין קפואים. לחילופין מרפדים מגש או צלחת בשקית ניילון ויוצרים תלוליות פלפל קצוץ בעזרת כפית ומכניסים למקפיא.
כשהתערובת קפואה תלוליות הפלפל מתנתקות בקלות מהשקית עליה הנחנו אותן.
מכניסים אותן לתוך קופסא או שקית נקיה ושומרים במקפיא לעת הצורך. ככה לעולם לא תמצאו את עצמכם ללא החריף כשצריך אותו ותוכלו תמיד להוציא רק את הכמות הדרושה.
באותה צורה אפשר להכין גם פלפלים אדומים, אין צורך להגביל לפלפל צ'ילי בלבד, אפשר להוסיף גם פלפל שטה או כל פלפל אחר מהמגוון שזמין היום ברשתות ואצל הירקנים.
פעם הבאה שאתם מכינים תבשיל ירקות, סלט גזר, פרגית עוף בסגנון אסייתי, תבשיל חצילים ודלעת, דגים חריפים, שקשוקה או כל מתכון אחר שמכיל פלפל חריף אתם מסודרים.