אז חזרנו מהירקן עם סלים עמוסים כל טוב.
פרקנו את הסלים.
אפשר להכניס את כל הירקות, עם או בלי שקיות, כפי שהם למקרר. אפשר לסדר בקערות על השיש או בסל נצרים או בכל פורמט אחר שעבד בשבילכם עד היום אבל כדאי שתדעו שיש לזה כמה חסרונות:
- ישנם מוצרים שיש עליהם מעט חול שאותו נרצה וודאי לנקות, שורשים למשל.
- הירקות כפי שהם תופסים יותר מקום, יש שם הרבה נפח שאפשר להיפתר ממנו.
- אם נשאיר אותם כך בתוך שקיות במקרר או סתם כך על השיש נקצר את חיי המדף שלהם.
- כשיגיע שלב בישול הירקות נצטרך לחפש מה שאנחנו צריכים ואם אתם כמוני אז לפעמים תשכחו מה בדיוק יש לכם.
אז מה עושים? נקדיש קצת זמן לסדר וארגון מיד כשחוזרים מקניות או כשהמשלוח מגיע. נעבוד קצת עכשיו כדי לקצר לנו תהליכים בשלב מאוחר יותר.
בתור התחלה, עלים מיותרים אפשר להוריד מהירק לפני שמאחסנים אותו, אגב העלים מצויינים למרק או ציר אז באותו מעמד כדאי להכין גם שקית שתשמש אותנו בהמשך להכנת מרק.
את הכרובית השלמה אפשר לפרק מהעלים והגזע המרכזי שתופסים מקום מיותר ולהחזיק במקרר מחולק לפרחים.
סלרי עלים אפשר לשטוף ולהפריד בין הגבעולים בהם נשתמש לתבשיל לבין העלים אותם נכניס לשקית המרק.
שורש סלרי ניתן להפריד בין הראש אותו אפשר לקלף ולארוז בניילון נצמד לבין העלים שגם אותם נשטוף ונוסיף לשקית המרק.
פלפלים שאנחנו מתכוונים לקלות בתנור או סלק שיש בכוונתנו לאפות בהמשך אפשר ישר להכניס לתנור עם החזרה מקניות. פלפל קלוי וסלק אפוי נשמרים היטב בקירור גם כמה ימים אחרי הקליה/אפיה.
אם יש לכם זמן גם לקלף אותם אחרי שהתקררו תקצרו עוד יותר את תהליכי הבישול בשלב מאוחר יותר.
אם יש ירקות שונים מהם אתם מתכוונים להכין תבשיל בהמשך אירזו אותם יחד, כשתרצו לבשל כל שיידרש זה להוציא את השקית.
לסיום כדאי לכתוב בעזרת מרקר על כל שקית מה היא מכילה היות ושקיות אטומות נראות כולן אותו הדבר ואנחנו רוצים למצוא בקלות את מה שאנחנו מחפשים במגירת הירקות.
נשאר לכם קצת זמן ואתם בשוונג? תכניסו את עלי הבזיליקום למעבד מזון להכנת פסטו.
ואולי תעמידו צנצנת כבושים?
נסחפתי? כנראה שכן 🙂 עוצרת כאן.